En ny avtale om helikopterberedskap for politiet i Nord-Norge er undertegnet.

Airlift fikk kontrakten - Skal sikre helikopterberedskap for politiet i Nord-Norge

Helikoptrene skal operere fra Tromsø lufthavn, og vil støtte Troms, Nordland og Finnmark politidistrikt.

Publisert

Fredag signerte Politidirektoratet en leieavtale for sivile helikoptre med leverandøren Airlift AS. Dermed vil Airlift ivareta helikopterberedskapen for politiet i Nord-Norge, fra 1. mai 2020. 

I dag er det Forsvaret som tilbyr helikopterberedskap for politiet i Nord-Norge. Bakgrunnen for den nye helikopteravtalen med Airlift er at Forsvaret skal flytte sine Bell-helikoptre fra Bardufoss til Rygge. Derfor var det behov for å få på plass en ny avtale, som kunne sikre helikopterbistand til politiet i Nord-Norge.

Tidligere har det vært kjent at minst tre operatører hadde meldt sin interesse, da anbudsfristen for å levere heikopterberedskapen gikk ut. Fredag ble det dermed klart at det var Airlift som ble tildelt avtalen. 

Forsvaret opprettholder sin helikopterbistand til politiet i Nord-Norge frem til avtalen med Airlift trer i kraft, 1. mai. 

Vi er godt fornøyd med å ha fått på plass en avtale som opprettholder politiets helikopterberedskap på lengre sikt, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet, i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Statsbudsjettet: Vil leie sivil helikopterkapasitet i Nord-Norge

Airlifts kontrakt har en varighet på fire år, med opsjon på ytterligere tre år. Avtalen innebærer tilgang til helikopterkapasitet som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 365 dager i året med én times beredskap, ifølge Politidirektoratet.

Helikoptrene skal operere fra Tromsø lufthavn, og vil støtte Troms, Nordland og Finnmark politidistrikt. Helikoptrene som vil bli benyttet er i hovedsak AW 169, som er samme modell som de nye politihelikoptrene som skal stasjoneres på beredskapssenteret på Taraldrud utenfor Oslo. 

– Helikopter er en viktig kapasitet som gir økt mobilitet og raskere responstid til støtte for politiets oppdragsløsning. Krevende geografi og store avstander gjør avtalen til en viktig del av beredskapen i landsdelen, sier Smedsrud. 

LES OGSÅ: Høytflyvende beredskap

Powered by Labrador CMS