Etterforskes etter snøscooter-tragedie

Politiet i Vestfinnmark er satt under etterforskning av Spesialenheten, etter at tre ungdommer omkom på snøscootertur i mars. Det var i begynnelsen av mars at tre ungdommer på snøscootertur omkom i et voldsomt uvær ved Porsanger i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Nå melder Spesialenheten for politisaker at de vil etterforske saken, melder Finnmark Dagblad.

– Vi har besluttet å etterforske redningsaksjonen i Porsanger sist vinter, sier etterforskningsleder Thomas Nordberg til avisen.

Leverte anmeldelse

Etterforskningen blir iverksatt etter at pårørende til de tre ungdommene som omkom, leverte inn en anmeldelsemot Vestfinnmark politidistrikt. I en uttalelse på Politiets hjemmeside, skriver Vestfinnmark politidistrikt følgende om at det nå er iverksatt etterforskning: «Vi ser på det som nyttig og riktig for alle parter at saken gis en grundig behandling, og tar spesialenhetens beslutning om etterforskning til etterretning.»

Sterk kritikk

I etterkant av tragedien, ble politiet i Vestfinnmark møtt av sterk kritikk fra publikum og pårørende. Også på sosiale medier som Facebook, ble politiet kritisert. Politimester Torbjørn Aas reagerte da sterkt på at de involverte polititjenestemennene ble navngitt på Facebook.

– Når mine ansatte gjør en jobb på politimesterens vegne, og har gjort akkurat det jeg har bedt dem om å gjøre, er det - om noen - jeg som skal ta støyten. Fordi det er jeg som har sendt dem ut på jobben, sa Aas til Politiforum tidligere i år.

Ville ikke ofre liv

Under den konkrete redningsaksjonen var det ekstremt vær, og politimesteren besluttet derfor å ikke sende redningsmannskaper ut for å ikke ofre flere liv.

– Når jeg tar en slik beslutning, skal mannskapene vite at jeg støtter dem i valg de tar som følge av dette, også i ettertid, understreket politimesteren.

Powered by Labrador CMS