Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

KRIGEN I UKRAINA

To Kripos-etterforskere til Haag

To etterforskere fra Kripos skal lånes ut til Den internasjonale Straffedomstolen (ICC) for å bidra til etterforskningen av mulige krigsforbrytelser i Ukraina.

Publisert

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

– Norge har vært en av ICCs sentrale støttespillere siden opprettelsen. Jeg er glad for at Norge kan bidra til domstolens viktige arbeid, særlig i en periode hvor etterforskingen av krigen i Ukraina krever mye ressurser, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i pressemeldingen.

De to etterforskerne skal lånes ut til ICC i en periode på inntil to år. Utlånet kommer etter at ICC tidligere i år forespurte Norge om bidrag i forbindelse med krigen i Ukraina.

– I norsk politi har Kripos et nasjonalt ansvar for å etterforske krigsforbrytelser. De har viktig og god kunnskap om disse sakene, derfor er det naturlig at et bidrag fra norsk politi kommer fra Kripos, sa Mehl i en tidligere pressemelding.

Hun understreker nå at det er opp til ICC om hva slags saker de norske etterforskerne vil jobbe med.

Politidirektoratet skal ha ansvaret for den praktiske gjennomføringen, sier departementet.

Kripos etablerte tidligere i år også en arbeidsgruppe som skal identifisere personer som har vært vitne til eller selv vært ofre for krigsforbrytelser i Ukraina.

Powered by Labrador CMS