Eirik Jensen.

Eirik Jensen tiltalt for grov korrupsjon

Det opplyser Jensens medforsvarer Arild Holden til NRK. Den tidligere polititoppen tiltales også for grov narkotikaforbrytelse.

Publisert Sist oppdatert

Rettssaken skal avholdes i Oslo tingrett til høsten, og er forhåndsberammet til 22. august, melder TV2.

Det er satt av fire måneder til rettssaken.

- Frisk tiltale

På spørsmål fra NRK om hvordan Jensen tar nyheten om at han nå er tiltalt, svarer Holden dette:

– Man kan jo tenke seg. Det er ikke noen lystig nyhet. Jeg har meddelt ham dette, og skal samtale med ham senere i dag. Men han har folk rundt seg som kan støtte ham, heldigvis.

– Med all respekt synes jeg tiltalten er ganske frisk. Det at man så langt på vei finner Cappelen troverdig, er jeg profesjonelt forundret over, sier Holden videre.

Medforsvareren opplyser til NRK at han ikke er kjent med om Jensen vil bli pågrepet.

«Tonnevis» med narkotika

Ifølge VG, sier Holden at Jensen er tiltalt for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner for medvirkning til innførsel av narkotika.

Det skal være snakk om «tonnevis» av narkotika, sier medforsvareren videre.

Jensen ble pågrepet for snart to år siden, den 24. februar 2014, mistenkt for grov korrupsjon. Han satt da nesten 100 dager i varetekt.

Ifølge VG har Spesialenheten for politisaker gjennomført cirka 350 vitneavhør av rundt 250 vitner i løpet av den to år lange etterforskningen, som ifølge TV2 har kostet 21 millioner kroner.

Nå er altså Jensen tiltalt for både grov korrupsjon og grov narkotikaforbrytelse, noe som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Jensen selv nekter straffskyld.


Powered by Labrador CMS