Eirik Jensen var på plass i retten i dag tidlig.

Mens Jensen-saken går i retten, er sjefene for Spesial­enheten borte i fem måneder

Jan Egil Presthus prosederer selv i lagmannsretten.

Publisert

Når saken mot Eirik Jensen nå er i gang i Borgarting lagmannsrett, er det sjefen for Spesialenheten, Jan-Egil Presthus, som prosederer saken. Jensen-saken er unik i sitt omfang og den lengste Spesialenheten for politisaker har hatt siden opprettelsen i 2005.

Det gjør videre at Spesialenhetens leder holdes borte fra lederjobben sin i hele fem måneder, til saken er ferdig. Dommen er ventet først på nyåret.

Presthus var ikke i retten i fjor. Da var det Kristine Schilling som prosederte saken for Spesialenheten, men hun har fått jobb som dommer i tingretten. Dermed har Presthus selv tatt på seg oppdraget som aktor i saken.

Han er imidlertid ikke alene om jobben. Assisterende sjef for Spesialenheten Guro Glærum Kleppe er også aktor i saken, og hun var med da saken gikk i tingretten. Det gjør også at hele det som til daglig er øverste ledelse i Spesialenheten er låst til rettssalen i Oslo fram til jul.

Liv Øyen, som vanligvis er leder for etterforskningsavdelingen til Spesialenheten i Øst-Norge, fungerer nå som leder i Presthus' og Kleppes fravær.

– Siste sjanse

Jan-Egil Presthus, sjefen for Spesialenheten, prosederer selv saken i Borgarting lagmannsrett.

Eirik Jensen var tidlig innom rettssalen i dag, over en halvtime før rettssaken startet, for å snakke med forsvarerne sine før retten ble satt. Da fortalte han også pressen at han så på saken som sin siste sjanse.

– Det handler om livet, sa Jensen.

Han mener han var uforberedt og lite tilstedeværende ved behandlingen i tingretten, og at han nå har forberedt seg mye bedre.

– Jeg har gjort hjemmeleksa mi, sa han.

Powered by Labrador CMS