Gransker om kolleger burde grepet inn

Spesialenheten ønsker å se på om politiet hadde informasjon om politimannens tilstand.

Publisert Sist oppdatert

Spesialenheten for politisaker vil granske om kolleger burde ha grepet inn overfor av politimannen som skjøt og drepte sin tidligere kjæreste i Tromsø fredag.

Spesialenheten har allerede sagt at den vil se på hvordan den 53 år gamle politimannen klarte å få tilgang til tjenestevåpenet han brukte da han drepte den 41 år gamle kvinnen, melder NTB.

Etter at kvinnens mor søndag gikk ut i VG og fortalte om hvordan datteren ble trakassert av mannen i ukene før drapet, ønsker Spesialenheten også å se på om politiet hadde informasjon om politimannens tilstand eller om forholdet til kvinnen, som burde ført til at de grep inn overfor kollegaen, skriver Aftenposten.

- I tillegg til å se på rutiner, vil vi se på om det forelå kunnskap i politidistriktet om situasjonen og om hvorvidt eventuelle tiltak har vært vurdert, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven.

53-åringen skal blant annet ha forsøkt å låse seg inn i kvinnens leilighet, kjørt forbi huset hennes, fulgt etter henne i bil og sendt truende tekstmeldinger til henne, skriver NTB.

Politimannens tilstand ble søndag kveld fortsatt betegnet som livstruende av Universitetssykehuset i Tromsø.

Powered by Labrador CMS