Dette er den nye politistasjonen i Steigen

– Per definisjon er ikke dette kontorer. Det er snakk om varmestuer, sier lokallagsleder Marina Sørgård i PF Nordland.

BARE MIDLERTIDIG, MEN: Steigen politistasjon består av to rom, og har hverken garderober, kantine eller garasje, og veggene er så tynne at politiet må ta avhør i bilen, skriver NRK.
BARE MIDLERTIDIG, MEN: Steigen politistasjon består av to rom, og har hverken garderober, kantine eller garasje, og veggene er så tynne at politiet må ta avhør i bilen, skriver NRK.
Publisert

 I oktober i fjor ble politistasjonen i Steigen i Nordland politidistrikt gjenåpnet.

Men den «nye» politistasjonen har hverken garderober, kantine eller garasje, og veggene er så tynne at politiet må ta avhør i bilen, skriver NRK.

Politistasjonen som huser fem politiansatte har «bare» to rom på rådhuset, som heller ikke er skjermet. I tillegg er vinduene spikret igjen, så det ikke an å lufte.

Gjenåpningen av politistasjonen skjedde mot faglig råd fra politiet.

– Vanskelig for de ansatte

– Det er ikke tilfredsstillende lokaler i det hele tatt. Det er en vanskelig situasjon for de ansatte, sier lokallagsleder Marina Sørgård i Politiets Fellesforbund Nordland til statskanalen.

Hun legger til:

– Per definisjon er ikke dette kontorer. Det er snakk om varmestuer.

Midlertid lokaler

Enhetsleder for politiet i Salten, Robin Johnsen, reagerer i likhet med Sørgård på arbeidshverdagen til de ansatte ved politistasjonen i Steigen.

– Kontorene er, etter både mitt og de ansattes syn, for dårlige til å fungere som et egnet tjenestested, men det var samtidig det som var mulig å få tak i, sier Johnsen til NRK.

Siden lokalene i Steigen heller ikke er tilrettelagt for politiarbeid, må de politiansatte kjøre rundt 50 minutter – en vei - til politistasjonen i Hamarøy. Dermed går mye av arbeidshverdagen med til ren kjøring.

Fungerende seksjonssjef i Politidirektoratet, Margunn Greenberg, skriver i en e-post til NRK at deres rolle er å legge til rette for gjennomføringen av regjeringens politikk. Samt at lokalene i Steigen er midlertidige, og det pågår et arbeid med å finne nye lokaler.

Powered by Labrador CMS