Politihøgskolen i Oslo. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Studentropet:

Refleksjoner fra et hjemmekontor

Når det kommer til arrestasjonsteknikk er det ikke like enkelt å få øvd om dagen. Det er neppe like populært å øve på andre medlemmer i husstanden.

Publisert

For å starte med en vel brukt setning: «I disse Covid-19-tidene» er det en litt annerledes hverdag for de fleste. Siden starten av mars har politistudenter forsøkt seg på hjemmeskole, og det har bydd på en del utfordringer.

Det kreves en god dose motivasjon og kaffe, og ikke minst evnen til å organisere hverdagen sin, når aktiviteter som som Netflix-titting, hengekøye-turer og snømåking kanskje frister mer.

Er man av typen som trenger en stor Redbull for å komme igjennom auditoriumsundervisningen klokka 08.15, er kanskje ikke en strukturert hverdag noe som kommer naturlig. Til tross for at halvparten av Teams-undervisningen baserer seg på tekniske problemer, vil jeg gjerne takke alle lærerne for fantastisk innsats. Jeg håper lyddisiplinen vår har vært eksemplarisk! I tillegg er det én klar fordel med Teams-undervisning framfor klasserom: Husdyrene som stadig vekk dukker opp på skjermene. Kanskje Politihøgskolen kan investere i terapihunder neste semester?

Monica Ressin, styremedlem PF Politistudentene.

Når det kommer til arrestasjonsteknikk er det ikke like enkelt å få øvd om dagen. Det er neppe like populært å øve på andre medlemmer i husstanden, og om man har fått lov til å prøve seg, er det ikke sikkert man får lov til å prøve igjen. Forhåpentligvis blir det ikke mest bruk av dette i B2.

Personlig synes jeg trafikkulykkecase var spenstig å gjennomføre over nettet, da det ikke er like enkelt å vurdere de involvertes helsetilstand eller gjennomføre åstedsundersøkelse uten de fysiske elementene til stede. Fremtidens politi – der ulykker og pågående hendelser løses virtuelt? Jeg tror jeg snakker for de fleste politistudenter når jeg sier at jeg overraskende nok savner å leke rollespill i skolegården.

Nå vet jeg ikke hvordan dere har det med hjemmekontor, men jeg håper at utfordringene har vært minimale, og at dere også ser lyset i enden av tunnelen på denne unntakstilstanden. Politiet i Norge er unikt, og utdanningen vår er en av de beste i verden, men det er kanskje greit at undervisningen ikke foregår over nett.

Og med det vil jeg takke for vel fullført B1, og lykke til i praksis. Lykke til med «begynnelsen på slutten» til B2, og ikke minst: Gratulerer til alle dere som har fullført B3, og lykke til med jobbsøking! 

Powered by Labrador CMS