Studentropet

Det nytter ikke å være en god student og senere politibetjent, om du ikke er i stand til å samarbeide

Min oppfordring til deg er: Øv deg på å være en god lagspiller!

Publisert

Høsten er rett rundt hjørnet, og skoleåret er i gang igjen. Enten du er en helt ny student eller du er tilbake fra en velfortjent sommerferie, er mange av følelsene og inntrykkene like. Det vil være masse informasjon å få med seg, mange nye mennesker å bli kjent med, og ikke minst mange forventninger til din egen og andres prestasjon.

De fleste studenter ved Politihøgskolen er flinke, hardtarbeidende mennesker som ønsker å prestere godt, og gjerne med en god dose konkurranseinstinkt og driv i tillegg. Det er disse egenskapene som gjør at politistudenter stadig vekk roses for sine gode resultater.

Det er også dette ønsket om å lykkes, kombinert med et ustabilt jobbmarked, som setter en i fare for å miste fokus på det som virkelig er viktig – samarbeidet og lagånden som politietaten preges av. Det nytter ikke å være en god student og senere en god politibetjent, dersom du ikke er i stand til å samarbeide og hjelpe andre rundt deg til å bli bedre. 

Lagånd

Denne lagånden, evnen til å dra andre opp og samarbeide, er noe som hylles på skolen. Alle studenter ved Politihøgskolen vet at en av de viktigste egenskapene for å være en god politibetjent er samarbeidsevnen, lagkulturen som politiet preges av.

Men er man flinke nok til å viderebringe denne mentaliteten inn i studiet? Skal man bli god på noe, er det lurt å begynne tidlig, og min oppfordring til deg er derfor: Øv deg på å være en god lagspiller!

Se medstudentene dine, og forsøk å være en støttespiller for dem som trenger det. Mest sannsynlig vil du lære noe i prosessen, og du vil helt garantert få en venn. En av de største feilene en kan gjøre som student, er å tro at man ikke kan lære noe av andre. Men nesten like ille er det å tro at man ikke kan bidra med å lære andre noe. 

Læringsutveksling

Det burde være en lav terskel for læringsutveksling, for til syvende og sist kan det være at nettopp den medstudenten som du så at slet med arrestasjonsteknikk, skal bli din partner en gang i fremtiden. Da vil du være glad for at du tok deg tid til å hjelpe vedkommende å bli en trygg makker.

Så mens dere forbereder dere på et nytt år, fylt med krav og forventninger til egen innsats, prøv å være bevisste på dine medstudenter og hva nettopp du kan gjøre for å bidra.

Det vil gjør både din og andres studietid enda litt mer verdifull. 

Powered by Labrador CMS