Sigve sier

Med politidirektøren på laget håper jeg at politikerne nå følger opp

Vi skal gjøre vårt for å påvirke, skriver PF-leder Sigve Bolstad.

Publisert

Et hektisk halvår er lagt bak oss, og for mange venter nå en etterlengtet sommerpause for å lade batteriene og bli klar til en travel høst med kommunevalg, statsbudsjett og ny stortingsmelding om politiet.

Som forbundsleder er jeg utrolig stolt over den viktige jobben som gjøres av de ansatte i etaten og våre tillitsvalgte, lokalt og sentralt, hver eneste dag.

Politiets Fellesforbund fikk i midten av juni enstemmig medhold i statens lønnsutvalg etter at vi gikk til brudd med utgangspunkt i det lokale lønnsoppgjøret i Vest politidistrikt. Dette betyr at oppgjøret sendes tilbake for gjennomføring av forhandlinger på hele pottens størrelse. Vi er glade for at statens lønnsutvalg støttet Politiets Fellesforbund i denne saken, da det er svært viktig at Hovedtariffavtalen følges i slike saker.

Jeg ønsker alle dere som skal jobbe i sommer god vakt, og ekstra lykke til ønsker jeg alle de nyutdannede som nå har sin første sommerjobb i etaten.

Skuffet over Oslo tingrett

I saken om omgåelse av særaldersgrensene har vi fått en kjennelse. Vi er skuffet over at Oslo tingrett mente at Politiets Fellesforbund ikke har rettslig interesse og at saken derfor ble avvist.

Avgjørelsen innebærer at lovligheten av ansettelser i gjennomgående stillinger som gis grad som politioverbetjent ikke er blitt behandlet og fremdeles står uavklart.

LES OGSÅ: Tingretten avviste PFs søksmål mot staten

Kjennelsen fastslår at Politidirektoratets beslutning ikke er utøvelse av tradisjonell styringsrett og at det er opp til politimestre/særorgansjefer å vurdere lovligheten av sine ansettelser. Vår oppfatning er at dersom arbeidsgivers jobbanalyse tilsier at behovet faktisk er en politioverbetjent, så er man både lov- og tariffmessig forpliktet til å benytte stillingskoden politioverbetjent. Politiets Fellesforbund vil nå vurdere videre skritt i saken.

Flott, og på tide, med en unnskyldning

REKORD: Aldri før har så mange politiansatte gått i Pride-paraden i Oslo, som i år.
REKORD: Aldri før har så mange politiansatte gått i Pride-paraden i Oslo, som i år.

Politietaten har atter en gang stilt opp og markert Pride. Over hundre politiansatte deltok i paraden i Oslo lørdag 22. juni. Jeg synes det var spesielt flott, og på tide, at politiet i år kom med en unnskyldning til de homofile for den urett og trakassering mange ble utsatt for. Vi må fortsatt være med og tydelig ta avstand fra den praksis man var nødt til å utføre for kun få år siden, da homofili var forbudt i Norge.

Vi er ett politi for alle, uansett hvem man elsker eller hvor man kommer fra.

Jeg er også utrolig stort av dette fantastiske fagbladet. Årets fagblad for 2019 – en bragd det står stor respekt av. I tillegg har magasinet vårt fått en rekke andre priser de siste årene. Jeg ønsker å gratulere redaktør Ole Martin og redaksjonen med velfortjent annerkjennelse. 

En lyttende leder

Jeg er også glad for at vi har fått Benedicte Bjørnland som politidirektør denne våren, som i sine første måneder i jobben har vist seg som en lyttende leder som tar tilbakemeldingene fra oss som fagforening og de ansatte i etaten på alvor. At hun har åpnet for justeringer i reformen synes jeg er veldig bra og ikke minst veldig nødvendig, både for å ivareta alle de dyktige politiansatte, men også for å innfri lovnadene til publikum, som ble lovet et lokalt forankret nærpoliti.

Med politidirektøren på laget håper jeg at politikerne nå følger opp, og vi skal gjøre vårt for å påvirke.

Arendalsuka og nærpolitireformen

I midten av august er det igjen klart for Arendalsuka, og i vår debatt i år skal vi sette fokus på hvordan nærpolitireformen har fjernet politiet fra publikum, både når det gjelder politipatruljer i gatene og på etterforskning. Stikk i strid med lovnaden om et lokalt forankret nærpoliti.

Vi skal se på løsninger for hvordan vi kan forbedre situasjonen vi har havnet i, og både justisministeren, opposisjon, politidirektøren og ordførere deltar i debatten. Jeg håper de av dere som har anledning møter opp på Strand Kafe i Arendal onsdag 14. august klokka 15.00 og får med dere denne viktige debatten.

Før den tid håper jeg dere får en flott sommer. Jeg ønsker alle dere som skal jobbe i sommer god vakt, og ekstra lykke til ønsker jeg alle de nyutdannede som nå har sin første sommerjobb i etaten. Jeg håper det er jobb til dere også etter sommeren – for vi trenger dere.

Med ønsker om en varm, solrik og avslappende sommer til alle.

Powered by Labrador CMS