I bydelen Christiania i København ble to politimenn skutt onsdag forrige uke.

Samler inn store summer til dansk politimann i koma

Politimannen som ble skutt i hodet i København forrige uke, ligger fortsatt hardt skadd i koma. Samtidig samles det inn et stort pengebeløp til ham.

Publisert Sist oppdatert

Det er danske Jyllands-posten som forteller hvordan det som startet som en intern innsamling blant kolleger, nå har endt med at blant annet idrettsklubber donerer penger til politimannen som onsdag ble skutt i Christiania i København.

Så langt skal det ha blitt samlet inn mer enn 100.000 kroner til den skadde politimannen og de pårørende.

– Jeg er glad og stolt over at politifolk over hele landet støtter sin sårede kollega, som skal gjennom en vanskelig tid. Tilstanden hans er fortsatt kritisk, men stabil. Og når kjæresten hans samtidig er gravid, har kollegaer fra hele landet og mange andre følt et behov for å hjelpe, sier Michael Møller, formann i Københavns politiforening.

Politimannen skulle sammen med en kollega pågripe 25 år gamle Meza Hodzic, som kom syklende med omsetningen fra et hasjsalg. Men de klarte det ikke, og Hodzic skjøt den ene politimannen i låret og den hard skadde politimannen i hodet. Senere ble Hodzic selv skutt av politiet under pågripelse og han døde senere av skadene.

Innsamlingen startet da det gikk opp for kollegene hvor hardt skadd politimannen som ble skutt i hodet var. Pengene skal gå til opptrening for politimannen og tiden som kommer.

– Når man har blitt skutt i hodet, reiser man seg ikke bare igjen og går til arbeidet i morgen. Så pengene fra innsamlingen skal sørge for at han får best mulig opptrening, sier Møller til Jyllands-posten.

Powered by Labrador CMS