Dansk politi har valgt tyske kjøretøyer for de neste årene - samt en japansk motorsykkel.

Valgte tysk også i Danmark

Det blir tysk bilkvalitet også i dansk politi de neste årene. Det nye designet er inspirert av norske og svenske politibiler.

Publisert Sist oppdatert

Slik fremstår dansk politi på nyåret: Med nye farger og nye biler som er valgt for de neste to til fire årene. Valget falt på VW Passat Comfortline 2.0 TDI og Mercedes C220 - og Volkswagen T5 som innsatslederbil.

Bilene får også nytt design med gul reflekterende merking og blå striper, og Rigspolitiet legger ikke skjul på at man er inspirert av de norske, svenske og engelske politibilene.

­– Vi har fulgt EU-reglene for vår nye merking, men også sett på den norske uniformeringen, selv om dere ikke er medlem av EU, sier kommunikasjonsrådgiver Carsten Andersen i Rigspolitiet til Politiforum.

Det oppsiktsvekkende med danskenes nye uniformering, er også at man har valgt små blålyslamper i stedet for lysbroer. De nåværende patruljebilene er stort sett utstyrt med lysbroer fra Ferno Norden, men danskene har opp gjennom årene også benyttet seg av en eller to mindre lamper som de siste i Norden. Og igjen har alle biler fått lamper – nå med LED-lys.

– Nytt er også at vi går over til dieseldrevne patruljebiler på grunn av drivstoff- og driftsøkonomi, sier Andersen.

Dansk politi benytter ikke majer til patruljetjeneste, kun til innsatsledelse og som spesialkjøretøyer. Da Københavns Politi kjøpte inn tre nye Mercedeser i fjor, gikk det ikke lang tid før man besluttet at det ble med de tre man kjøpte.

Til fangetransport viste det seg at Passat hadde bedre plass i baksetet, og Passat blir København-politiets foretrukne patruljebil, ifølge flere danske medier.

Bilmerket som har tapt anbudene i Danmark, er Ford. Politiet har i mange år kjørt Mondeo, men nå var det altså Mercedes som overtok andrevalget.

Spesialkjøretøyer som kom med i avtalen, ble Mercedes Sprinter, VW Transporter, VW Touareg/Tiguan (til Grønland og Færøyene). Motorsyklene som kom med, ble BMW K 1600 GT og japanske Yamaha FJR 1300 AP.

Powered by Labrador CMS