Bokanmeldelse: En klassisk og litt grå kriminalroman

Velskrevet, men litt forutsigbart om drap i IS-stil.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Kollega Terje Bjøranger på Kripos har skrevet sin fjerde bok om Charlie Robertsen og hans kolleger i Oslo politidistrikt. Det er den fjerde boken om Robertson og den andre som blir omtalt i Politiforum.

Denne gangen er det flere grufulle drap i IS-stil som må løses. Boka innledes med at en ung mann blir funnet drept på Bygdøy, iført en oransje kjeledress med sitt eget hode i hendene. Siden drapene er opptakt til terroraksjoner og ytterligere skumle planer er det ikke rom for å somle.

Fakta

Tittel: Kalifatet

Forfatter: Terje Bjøranger

Forlag: Cappelen Damm

Sider: 41

Bildet kompliseres av at det er flere suspekte aktører med interesse i saken, og Charlie har også de vanlige utfordringene med sjefer og helse.

Kalifatet er en teknisk ganske velskrevet bok, så handlingen sklir lett av gårde uten store humper. Litt forutsigbart er det, men ikke så mye at det gjør stort. Dersom du liker klassiske politifigurer med det vanlige problematiske forholdet til privatliv, sjefer og særlig utvalgte skurker, er nok dette en bra bok. Likens om en syns at levende skildringer av vold er noe som løfter en kriminalroman.

For egen del fungerer det dårlig. Skal en skille seg ut fra den svært rikholdige buketten av kriminalromaner må det mer til, og etterforskningen er heller ikke mer troverdig beskrevet enn i andre romaner.

IS-tema føles dessuten skikkelig 2019

Powered by Labrador CMS