Kristin Kvigne.

Ny sjef for Politiets Utlendingsenhet

Kristin Ottesen Kvigne (48) er i statsråd i dag utnevnt til sjef for Politiets utlendingsenhet (PU) for en periode på seks år.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Justisdepartementet i en pressemelding.

Samtidig er tidligere PU-sjef Ingrid Wirrum konstituert som politimester i Asker og Bærum politidistrikt til og med 31. desember 2014.

Om en eventuell ny politidistriktstruktur ikke er avklart på dette tidspunktet vil det være aktuelt med en ytterligere konstitusjonsperiode, melder departementet i en annen pressemelding. Når endelig beslutning om ny politidistriktstruktur er fattet vil embetene bli kunngjort på vanlig måte.

Kommer fra POD

Den nye PU-sjefen, Kvigne, kommer fra stillingen som seksjonssjef/fungerende avdelingsdirektør i Politidirektoratet.

Kvigne er cand. jur. fra 1993, og har sin bakgrunn hovedsakelig fra politiet. Hun har blant annet jobbet som politifullmektig, politiadjutant og politiinspektør i Oslo politidistrikt. Kvigne var fra 1994 til 1997 saksbehandler i Utlendingsdirektoratet.

Hun har også vært politiinspektør og senere seksjonsleder i Politidirektoratet, og har fra august 2012 vært fungerende avdelingsdirektør samme sted. Hun også vært Assistant Director i Interpol. I en periode på knapt ett år fungerte hun også som Director.

Ny politimester på Romerike

Også Romerike politidistrikt har fått ny politimester. Han heter Bjørn Eirik Vandvik (46), og er også konstituert til og med 31. desember 2014.

Vandvik kommer fra stillingen som politiinspektør for Utlendings- og forvaltningsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS