En mann i 40-årene ble mandag skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han ble erklært død av lege på stedet. Mannen kjørte en hjullaster inn i politibilen, som veltet.

Bistandsadvokat til VG:
– Tjenestemennene er preget

Mannen som ble skutt og drept av politiet skal ha kjørt inn i politibilen med en hjullaster «svært kort tid» etter at politiet ankom stedet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver VG.

Den ene politibetjenten fikk kastet seg ut, mens den andre satt inni mens hjullasteren kjørte inn i og veltet politibilen.

Politibetjenten som kom seg ut, avfyrte 19 skudd.

– Han fryktet for kollegaens liv og sitt eget og utførte en forsvarshandling i form av nødverge. Begge opplevde situasjonen som et livstruende og pågående angrep, sier politibetjentenes bistandsadvokat Mads Wallerheim til VG.

Politiet avfyrte 19 skudd under hendelsen, og personen som kjørte hjullasteren inn i politibilen ble drept. Han er nå siktet for drapsforsøk av Troms politidistrikt.

Visepolitimester Einar Lysnes Sparboe sier til VG at politiet er usikre på om de kommer til å finne et klart motiv.

Bistandsadvokat Wallerheim sier begge tjenestemennene er preget av hendelsen.

– Bak politiskiltet er det også mennesker. At en person er avgått ved døden, er et forferdelig trist utfall, sier Wallerheim til VG.

Hendelsen er også under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. De to tjenestemennene er tatt ut av tjeneste, men ikke suspendert.

Powered by Labrador CMS