Mannen som satt i en hjullaster, veltet politibilen med hjullasteren. Den ene tjenestepersonen satt inne i politibilen da dette skjedde, opplyser Spesialenheten.
Mannen som satt i en hjullaster, veltet politibilen med hjullasteren. Den ene tjenestepersonen satt inne i politibilen da dette skjedde, opplyser Spesialenheten.

Mannen som ble skutt og drept av politiet i Lavangen, er siktet for drapsforsøk

Politiet har siktet mannen som ble skutt og drept av politiet i Lavangen forrige uke for drapsforsøk.

Publisert

Natt til fredag ble en mann skutt og drept av politiet i Lavangen i Troms. Nå er den samme mannen siktet for drapsforsøk.

Det skriver Nordlys. Politiet hadde blitt tilkalt til stedet for å bistå helsevesenet, og politiet avfyrte skudd mot mannen, som kjørte en hjullaster.

– Hjullasteren kom i kontakt med politibilen slik at denne veltet. Den ene tjenestepersonen satt inne i politibilen da dette skjedde. Den andre tjenestepersonen, som hadde beveget seg ut av politibilen, har med sitt tjenestevåpen løsnet skudd som har truffet avdøde. Det ble avfyrt et større antall skudd, skrev Spesialenheten for politisaker i en pressemelding onsdag.

Mannen som ble skutt og drept natt til fredag, var 49 år gamle Hans Arne Nystad.

Begge politibetjentene er fritatt fra tjeneste, men ikke suspendert.

Politimester Astrid Nilsen opplyste 9. desember at tjenestepersonene opplevde situasjonen som livstruende.

– Det er liten tvil om at det har vært en dramatisk hendelse og at våre mannskaper har opplevd det som en livstruende situasjon. Nå er det Spesialenheten som rutinemessig skal etterforske saken, sa Nilsen, fredag forrige uke.
Powered by Labrador CMS