Mercedes-Benz Vito ble, sammen med Volvo V90CC, valgt til politiets patruljebiler de neste syv årene. Nå lyser Politiets Fellestjenester ut en ny avtale om ressurskjøretøy.

Lyser ut ny bilavtale for ressurskjøretøy

Da politiet fikk på plass ny bilavtale i januar, oppfylte ingen av tilbudene minimimskravene for ressurskjøretøy. Nå kjøres anskaffelsesprosessen på nytt.

Publisert Sist oppdatert

I januar ble det klart at Volvo V90CC og Mercedes-Benz Vito ble politiets patruljebiler de neste syv årene. Nå har Politiets Fellestjenester lyst ut en ny bilavtale. Denne gangen for ressurskjøretøy.

Marianne Moss, senior kommunikasjonsrådgiver i Politiets Fellestjenester, sier til Politiforum at ressurskjøretøyene i hovedsak skal brukes av utrykningsenhetene (UEH).

- Ressurskjøretøyet er et kjøretøy som skal dekke operasjonelle behov, samt transport- og mobilitetsbehov, til utrykningsenhetene, sier hun.

Da politiets bilavtale om Volvo V90CC og Mercedes-Benz Vito ble signert i januar, opplyste Politiets Fellestjenester også omfattet ressurskjøretøy.

- Hva er grunnen til at dere nå lyser ut en ny bilavtale for ressurskjøretøy, når den omtalte bilavtalen som ble undertegnet tidligere i år også dekket ressurskjøretøy til politiet?

- Prosessen med kjøretøyanskaffelsen inneholder fire delområder: Liten patrulje, storpatrulje, hundepatrulje og ressurskjøretøy. De tre første delområder har blitt tildelt til Bertel O. Steen (storpatrulje) og Volvo (liten patrulje og hundepatrulje). Anskaffelsen for ressurskjøretøy førte ikke frem da ingen av tilbudene oppfylte minimumskravene. Derfor kjører vi denne anskaffelsesprosessen på nytt, sier Moss.

LES OGSÅ: Politiets nye bilavtale: Slik ble bilene testet

Politiets Fellestjenester skriver på Doffin at avtalen har en verdi på 180.000.000 kroner. Hvem som får avtalen, blir klart tidlig på sommeren 2021.

Fristen for å komme med tilbud om å levere politiets nye ressurskjøretøy er satt til 5. januar. Deretter blir de som blir ansett som kvalifisert invitert med i en konkurranse med tilbudsfrist 23. februar 2021. Politiets Fellestjenester regner med at de ne ressurskjøretøyene er ferdig til å kunne leveres andre halvår 2022.

Moss forklarer at ressurskjøretøyene må være tilpasset Utrykningsenhetenes bruk.

- Utrykningsenhetene er politidistriktenes spesialutdannede enheter mot terror og sabotasje, og forventes å utføre væpnede oppdrag, søk etter væpnede individer og andre lignende operasjoner. Utrykningsenhetene er også en del av patruljeringsenhetene i politidistriktene. Kjøretøyet forventes å være et godt arbeidsmiljø for politiet og samtidig oppfylle de operasjonelle behovene. Kjøretøyet vil gi mer utstyr enn vanlige patruljebiler, og forventes å ha bedre terrengegenskaper. Kjøretøyet forventes å fungere i alle deler av Norge, hele året. Dette betyr at de forventes å håndtere alle værforhold i det norske klimaet, sier Moss.

LES OGSÅ: Dette blir politiets nye biler

Powered by Labrador CMS