Ford Fiesta er vanlig som administrasjonsbil i politiet, viste en opptelling Politiforum gjorde i februar. Nå er det inngått nye avtaler for administrative biler.

...og politiet signerte enda flere biler

Nye administrative biler på vei inn i etaten.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til ny hundebil, signerte Politidirektoratet fredag også nye avtaler for administrative kjøretøy. Dette er bilene som brukes til transport av personell til og fra møter, kurs og trening.

– Vi har inngått avtaler for administrative biler. Dette er avtaler som dekker både kjøp og leasing, forteller politiinspektør Henning Støren Fredriksen i Politidirektoratet, som leder arbeidet med å anskaffe nye politibiler.

Totalt er det inngått seks avtaler med ulike merker, som gir politiet mulighet til å kjøpe eller lease et bredt antall kjøretøy.

– Det er små og store kjøretøy, også minibuss. Det er også inngått avtale som gir mulighet for å leie SUV, opplyser Fredriksen.

Det er lagt opp til at de nye administrative bilene kan utstyres med enkelt polisiært utstyr i framtiden.

– De skal kunne utstyres med kojak-lampe, men ikke sirene. Det skal i tillegg være mulig å sette inn samband og sporing i bilene. Dette er i tråd med anbefalinger politiet har fått, opplyser Fredriksen.

LES OGSÅ: Se politiets nye hundebil!

Henning Støren Fredriksen i Politidirektoratet leder arbeidet med å skaffe nye biler til politiet.
Powered by Labrador CMS