FULL TRUSSELSTRID: Utvalgsleder Lande Hasle mener PST har holdt tilbake informasjon. Tillitsvalgt i PST tilbakeviser dette på det sterkeste.

– Dette går på PSTs troverdighet løs

Full strid om trusselbeskrivelse: Utvalgsleder Lande Hasle mener PST har holdt tilbake informasjon. Tillitsvalgt i PST tilbakeviser dette på det sterkeste.

Publisert Sist oppdatert

Bevæpningsutvalgets leder, Anne Kari Lande Hasle er overrasket over både PSTs høringsuttalelse, og mener PST må ha holdt tilbake informasjon.

Det var VG som først omtalte saken.

– Det er forbausende og synd at ikke utvalget fikk den informasjonen som PST åpenbart har sittet på, gitt høringsuttalelsen de har kommet med, sier Lande Hasle, og legger til at utvalget støvsuget det som fantes av fakta, statistikk og forskning på feltet, sier hun til VG.

Hos PST blir Lande Hasles uttalelser møtt med forundring.

Blant dem PST-tillitsvalgt Lasse.

– Dette utspillet fra utvalgslederen går på PSTs og alle våre medlemmers troverdighet løs. De ansatte i PST gjør en samvittighetsfull jobb hver dag og ville aldri ha operert slik utvalgslederen påstår, sier han til Politiforum.

– Har ingen hensikt å holde tilbake informasjon

Til VG avviser PST-sjef Benedicte Bjørnland at de holder tilbake informasjon.

– Med hvilken hensikt skulle vi holdt tilbake informasjon? Vi har bare ett formål og det er å gi så god beslutningsstøtte som mulig.

Hun sier videre at det kan virke som om utvalget har fokusert på å trekke de lange linjene, og at de bommer når de oppsummerer dagens trusselbilde.

Ifølge VG har utvalget hatt ett møte med PST og Felles kontraterrorsenter, som ledes av PST. Her ble trusselbildet mot Norge gjennomgått og det ble utvekslet gradert informasjon.

Powered by Labrador CMS