s-takling-220917-jaa-ua_mpg2_720x576_8000kbs.mpg.00_00_24_19.Still001

Dette har verden oversett: – En bra og rask «innlugging»

Politiets takling under sykkel-VM går verden over. Men en annen politibetjents innsats i samme klipp har gått ubemerket hen.

Publisert

Det er like før avslutningen av VM-tempoen opp mot Fløyen under sykkel-VM i Bergen torsdag ettermiddag. Været er grått og det regner - så klart. Det er svært tett mellom syklister, tilskuere og TV-team på motorsykler. 

Flere tilskuere kaster seg på og forsøker å løpe etter syklistene, men én etter én blir de stanset av politiet. 

I går gikk bildene verden over da to kvinnelige politibetjenter raskt dyttet unna en tilskuer med et bykst. NBC Sports, danske TV2, og Eurosport er blant flere medier som omtaler videoen, og de fleste tror det er «en barsk mann», slik Sportingnews skriver.

Ser man nøye etter på videoen, kan man imidlertid også oppdage flere politifolk som på elegant vis stopper nærgående tilskuere. Og nå får også politimannen, som nærmest napper ut en tilskuer etter skjortekragen, helt i starten av videoklippet, skryt av sjefen.

– Dette er en veldig bra og rask «innlugging», sier Ole Bjørn Sveen, stabsjef i Vest politidistrikt.

Han roser alle politibetjentene for en meget god innsats. 

– Det er imponerende og vi er stolte over den innsatsen som er lagt ned. Det viser at alle har kjappe og gode situasjonsavgjørelser som sitter midt i blinken. Det er mange farer å følge med på under slike arrangement, hvor risikoen ligger i at det er tett mellom publikum, ryttere og TV-kameraene. Hadde de ikke gått inn med denne type kraft, så kunne konsekvensen fort ha vært en kollisjon med TV-teamet på motorsykkelen bak. 

Ingen av tilskuerne som ble dyttet unna skal ha blitt skadet, mens sykkelrytterne fikk sykle ubemerket videre.

Powered by Labrador CMS