REISEFEBER: Den første uken i januar reiser Petter Lambine, ingeniør i Beredskapstroppen, og kona Anne Nesheim til Vanuatu for å starte resort med dykkersenter.

Starter dykkersenter i Stillehavet

Den første uka i januar pakker ingeniør Petter Lambine i Beredskapstroppen sakene sine. Da flytter han til Vanuatu for å starte dykkersenter sammen med kona.

Publisert

Petter Lambine (54) har jobbet som ingeniør i politiet siden 1992. Først på IKT-kontoret i Oslo, og i Beredskapstroppen siden 2002. Men snart er det slutt. Snart forlater han politiet, og setter kursen mot det sørlige Stillehavet. Til øya Vanuatu. Her skal han og kona Anne Nesheim (57) starte resort med dykkersenter.

– Vi er begge dykkerinstruktører og veldig glade i å dykke. Det har vi drevet med i fem-seks år, og har tenkt at vi skulle starte et dykkersenter når vi blir pensjonister. Men så var det en kamerat av meg som spurte; «Hvorfor gjør dette ikke det nå?», sier Lambine.

Dette spørsmålet satte prosessen i gang. De siste tre årene har Lambine og Nesheim tatt turer til ulike steder de har vurdert som passende for et dykkersenter. Da de kom til Vanuatu ble det full klaff.

– Vi kjøpte en tomt, og bestemte oss for å se det litt an. Så gikk det et års tid, og nå har vi bestemt oss for at vi skal bygge, sier Lambine.

Bungalowutleie

Foreløpig har han fått et års permisjon fra jobben som ingeniør i Beredskapstroppen. Men hvis alt går etter planen, er tanken å bli værende på Vanuatu.

– Planen er at vi skal leie ut bungalower og drive med dykking. Foreløpig har vi vært der to ganger, da vi kjøpte tomta og for trekvart år siden, for å ordne med entreprenør og søknader, sier Lambine.

Vanuatu består av en rekke mindre øyer, og ligger om lag 1750 kilometer øst for Australia. En av grunnene til at ekteparet valgte Vanuatu, er at landet har dekompresjonskammer for dykkerulykker.

– Det er viktig når man skal dykke mye. Det er også et engelsktalende land og politisk stabilt, med veldig lite kriminalitet, sier Lambine.

Drøm blir virkelighet

Han og Nesheim har voksne barn på hver sin kant, og Lambine innrømmer at barna synes det hele er litt skummelt.

– Vi skal ordne så det blir veldig lett for dem å komme på besøk. Men litt skummelt synes de det er, sier han.

Han forteller at kollegene i Beredskapstroppen synes det er en tøff ting å gjøre.

– Det er flere som har sagt at dette er noe som veldig mange drømmer om, men som de ikke tør å ta sjansen på å gjøre. Og så er det mange som har lyst til å komme på besøk, sier han.

Den første uken i januar reiser de til Vanuatu for å starte organisering av byggingen. Og om ett år skal resortet være ferdig.

– Det blir veldig spennende. Vi gleder oss veldig! sier han. 

Powered by Labrador CMS