Helge Mehus slutter i Beredskapstroppen etter nesten 25 år, hvorav de seks siste som leder.

Forlater Beredskapstroppen

Etter nesten seks år som sjef, slutter Helge Mehus i Beredskapstroppen. I 2020 begynner han i en helt ny jobb.

Publisert

49-åringen Mehus gikk ut fra Politiskolen i 1992, og etter to år ved Sentrum politistasjon i Oslo, begynte han i Beredskapstroppen i mai i 1995.

Der har Mehus vært siden. Først som operatør, senere som nestkommanderende for leder Anders Snortheimsmoen i seks år, fram til han selv ble Delta-sjef i januar 2014.

Jobbskifte i 2020

Seks år etter at han fikk sjefjobben, er han nå på vei ut fra Beredskapstroppen. I januar begynner han i sin nye jobb i PST.

– Jeg har søkt på jobben som sjef for livvaktseksjonen på PST, har vært i en søkeprosess i høst og har fått jobben. Jeg starter over nyttår, og gleder meg veldig til å starte i ny jobb, sier Mehus til Politiforum.

– Viktig samfunnsoppdrag

Etter 25 år hos en arbeidsgiver, venter en ny hverdag på Mehus i 2020.

– Jeg har vært i Beredskapstroppen lenge, og har hatt en fantastisk tid. Jeg er privilegert som har fått lov til å jobbe med så flinke folk over så lang tid. Nå gleder jeg meg til å komme inn i et nytt miljø, med flere flinke folk, sier Mehus.

49-åringen følger dermed sin tidligere øverste sjef, Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold, som i mars 2019 ble utnevnt til ny PST-sjef.

– Jeg er glad for å komme til PST som jeg mener hare et veldig viktig samfunnsoppdrag. Jeg er svært motivert til å bidra til det, sier Mehus.

NK Solberg tar over

NK Torgrim Solberg i Beredskapstroppen kommer til å fungere som sjef inntil stillingen er lyst ut og ny leder er ansatt.

– Solberg har vært NK i lang tid, så dette blir helt problemfritt. Mehus har et halvt års permisjon, som er vanlig praksis når noen søker eksternt, og Solberg er da midlertidig administrativt tilsatt i stillingen som sjef for Beredskapstroppen inntil stillingen er lyst ut og besatt, sier Ole Vidar Dahl, som er politiinspektør og leder for felles enhet for nasjonale bistandsressurser.

Han vet derfor foreløpig ikke når stillingen lyses ut.

– Et tap at han slutter

På spørsmål om hvordan det blir å miste Mehus etter så lang tid både som leder og ansatt i Beredskapstroppen, svarer Dahl:

– Vi har hatt et godt samarbeid, og han har gjort en formidabel jobb med å bygge opp Beredskapstroppen. Helge har vært svært dyktig og fremadrettet og en meget god leder for Beredskapstroppen. For oss er det et tap at han slutter.

Dahl understreker at han har forståelse for at Mehus ønsker å prøve seg på andre områder også.

– De togene som kommer, går fort.

Powered by Labrador CMS