Slik så Beredskapssenteret på Taraldrud ut i juni. Nå skal politiets utstyr flyttes inn i bygget.

Beredskapssenteret klart til overtakelse

Neste uke starter innflyttingen av politiets utstyr, og brukertestingen.

Publisert Sist oppdatert

1. september skal Beredskapssenteret være klart til overtakelse fra entreprenøren, og ifølge Paul Torgersen, prosjektsjef for beredskapssenteret i Justisdepartementet, er alt i rute til senteret er fullt operativt 15. desember.

- Tidsmessig fikk vi et mål fra prosjekteier i 2016 om at vi skulle være klare til innflytting før utgangen av 2020. Slik det ser ut nå vil vi levere to måneder før tiden, sier Torgersen.

Prestisjeprosjektet koster 2,6 milliarder kroner, og ble påbegynt 18. august 2018.

Torgersen forklarer at de nå har hatt et halvt år med teknisk testing i regi av Skanska. Dette er de nå ferdige med. Brukertestingen starter når politiet overtar senteret 1. september.

- Dere har allerede kjørt en del tekniske tester. Har dere vært fornøyd med resultatet av disse?

- Det er naturlig at man finner feil som blir utbedret, og det er en prosess. Vi har kommet frem til at vi har et anlegg som er mer enn godt nok til å ta over. Vi har benyttet en såkalt samspillkontrakt, hvor entreprenør, byggherre og politiet alle har sittet tett sammen for å få dette til. Det har fungert veldig godt. Derfor tenker vi at vi vil klare å holde den planen vi har lagt, sier Torgersen.

LES OGSÅ: – En del er skeptiske, så informasjonsbehovet er stort

- Det som gjenstår nå er innflytting av brukerutstyr, som skal skje når vi overtar 1. september, og brukertestingen som også starter da, sier Torgersen.

Han forklarer at det er mange trailerlass som skal inn og monteres. Samtidig vil politiet begynne å ta i bruk treningsfasilitetene.

15. oktober skal beredskapssenteret være helt klart til innflytting, og beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlerne, bombegruppen og helikoptertjenesten blant andre, kan flytte ordentlig inn.

LES OGSÅ: Slutter etter 25 år i Delta: - Det er jo litt vemodig når man har jobbet så lenge for et beredskapssenter, og så gir man seg rett før

Powered by Labrador CMS