Beredskapssenteret ved Taraldrud utenfor Oslo.

Bevilger 26 millioner for at politi i hele landet skal trene ved beredskapssenteret

-Det gir god effekt for beredskapen i hele Norge, sier Peter Frølich (H).

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen bevilger 26 millioner kroner i neste års budsjett, til at innsatspersonell i politidistriktene skal få øve mer ved politiets nasjonale beredskapssenter. Dette skal gi 500 innsatspersonell i politidistriktene trening de ikke har i dag.

Pengene skal gå direkte til politidistriktene.

- For å få best mulig beredskap i hele landet, foreslår regjeringen at politidistriktene skal få øve mer ved politiets nasjonale beredskapssenter, sier Peter Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre.

- For 26 millioner kroner får 500 innsatspersonell i politidistriktene, hvert år, trening som de ikke har i dag. Det gir god effekt for beredskapen i hele Norge. Dette betyr at vi over en toårsperiode vil sørge for at samtlige innsatspersonell får operativ trening ved beredskaspsenteret på Taraldrud, sier han.

Han mener dette vil sikre at beredskapssenteret kommer bedre til nytte for alle politidistriktene.

- Det nye beredskapssenteret legger til rette for samtrening og erfaringsoverføring fra de nasjonale beredskapsressursene til innsatspersonell i politidistriktene. Samtrening styrker evnen til å jobbe godt sammen i oppdrag og ved alvorlige hendelser, sier Frølich.

LES OGSÅ: – En del er skeptiske, så informasjonsbehovet er stort

Snart klart

Politiets nye beredskapssenter skal være fullt operativt 15. desember.

Prestisjeprosjektet koster 2,6 milliarder kroner, og ble påbegynt 18. august 2018. Da Politiforum snakket med Paul Torgersen, prosjektsjef for beredskapssenteret i Justisdepartementet, i august, fortalte han at alt var i rute.

- Det som gjenstår nå er innflytting av brukerutstyr, som skal skje når vi overtar 1. september, og brukertestingen som også starter da, sa Torgersen, i slutten av august.

Samtidig ville politiet begynne å ta i bruk treningsfasilitetene.

15. oktober skal beredskapssenteret være helt klart til innflytting, og beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlerne, bombegruppen og helikoptertjenesten blant andre, kan flytte ordentlig inn.

LES OGSÅ: Slutter etter 25 år i Delta: - Det er jo litt vemodig når man har jobbet så lenge for et beredskapssenter, og så gir man seg rett før

Powered by Labrador CMS