Slik så det ut på byggetomta til politiets beredskapssenter på Taraldrud, utenfor Ski, den 8. mars.

Beredskapssenteret tar form

Politiets beredskapssenter er i rute til innflytting om halvannet år. Se illustrasjoner av hvordan senteret blir seende ut her!

Publisert

Ett drøyt år har gått siden byggestart for politiets beredskapssenter på Taraldrud noen kilometer sør for Oslo.

Se bildeserie med illustrasjoner av senteret nederst i saken!

Prestisjeprosjektet til 2,6 milliarder kroner, skal etter planen være innflyttingsklart i september 2020 - drøyt to år etter at statsminister Erna Solberg (H) la ned grunnsteinen 18. august 2018.

Og prosjektet er i rute, ifølge Marit Røer Ellefsen hos Skanska.

– Planlagt oppstart virksomhetstesting er 1. september 2020, og vi har forpliktet oss og har tro på å nå denne milepælen, skriver hun i en e-post til Politiforum.

Har nådd alle milepæler

Da får Beredskapstroppen, Politiets Helikoptertjeneste, Bombegruppen, og Krise- og gisselforhandlerne endelig flytte inn i moderne lokaler som planlegges for inntil 300 arbeidsplasser - inkludert administrative funksjoner.

Framdriften i prosjektet har vært - og er - stram, opplyser Ellefsen.

– Per i dag har vi nådd alle milepæler som er på kritisk vei i fremdriftsplanen, blant annet oppstart betongarbeider, dekkemontasje og tilkomst for tekniske fag i hovedbygget. Byggherre og Skanska holder tett oppfølging på produksjon opp mot planlagt fremdrift, og gjør avbøtende tiltak for områder når man ser behov for det. Vi mener vi på denne måten har trygghet i og tro på at vi vil fortsette å leve opp til planlagt fremdrift, sier hun.

– Har dere støtt på noen uforutsette utfordringer underveis?

– Det er alltid noe uforutsett som inntreffer når spaden settes i jorden. Her har det uforutsette dreid seg om terrengforhold med henhold til fjell og bløte masser. Omfanget har vært håndterbart på en slik måte at det ikke har medført noen forsinkelser. Ellers har prosjektet gått problemfritt, og vi opplever at vi har fått til et svært godt samspill mellom aktørene, med stor grad av åpenhet og tillit, og at vi er rustet for å løse utfordringer og problemer i godt samspill. 

LES OGSÅ: - Vi gir et svar i dag, men det vil dessverre ikke inneholde alt departementet spør om

140 arbeidere på byggeplassen

I dag er rundt 140 arbeidere i sving på det 320 dekar store området hvor beredskapssenteret skal ligge.

– I løpet av noen måneder oppbemanner vi til omtrent 250 arbeidere. Toppen nås til høsten, så trappes det ned nærmere jul, sier Ellefsen.

I disse dager er det i hovedsak betongarbeider i hovedbygget som det jobbes med. Samtidig begynner også treningsbygget, kontorbygget og oppstillingsplass og hangar for helikoptrene å ta form.

– Det monteres også konstruksjoner på treningsområdet. Skytehus, skytebane og klatretårn er prefabrikkerte betongelementer som monteres her. I tillegg foregår det fremdeles noe sprengningsarbeid for veier og grøfter, forteller Ellefsen.

Til påske avsluttes sprengningsarbeidene.

– Fra påske og frem mot sommeren starter bygningsmessige og tekniske fag for fullt både i hovedbygget og byggene på treningsområdet. Det blir færre gravemaskiner og betongbiler og flere malerkoster og skrutrekkere, sier hun videre.

Powered by Labrador CMS