PST-sjef Benedicte Bjørnland ønsker å bli ny politidirektør etter Odd Reidar Humlegård.

Kun 2 ville bli politidirektør

PST-sjef Benedicte Bjørnland er den soleklart best kvalifiserte søkeren - og høyst sannsynlig Norges nye politidirektør.

Publisert

I dag ble den offentlige søkerlista til stillingen som politidirektør lagt fram.

Til tross for at offentlighetsloven krever at søkerlista legges fram snarest etter søknadsfristens utløp, tok det altså halvannet døgn å legge fram den forventede syltynne søkerlista.

Og - slik Dagbladet meldte i går - står PST-sjef Benedicte Bjørnlands navn på lista.

Den øvrige søkeren er Thorbjørn Gaarder, mannen som har søkt det aller meste av topplederstillinger i Norge de siste årene - uten å få napp.

PST-sjef siden 2012

At PST-sjefen kommer til å bli Norges fjerde politidirektør, etter Ingelin Killengreen, Øystein Mæland og Odd Reidar Humlegård, er det dermed ingen tvil om.

53-åringen Bjørnland kommer fra Vestfold, og ble utdannet jurist ved Universitetet i Oslo i 1991. I hjemfylket jobbet hun seg oppover i gradene, til hun først ble visepolitimester i daværende Vestfold politidistrikt i 2003 og senere politimester.

Det var hun fram til hun i 2012 ble PST-sjef.

– Jeg hadde vært i politietaten i til sammen 20 år, som politijurist, påtalejurist, og politileder. Jeg tenkte at jeg var klar for et annet fagfelt, andre arbeidsoppgaver og utfordringer. Det var årsaken til at jeg søkte jobben, sa Bjørnland til Politiforum om hvorfor hun søkte jobben.

Første besøk på PFs landsmøte

Som PST-sjef har Bjørnland ledet PST gjennom en krevende periode på en forbilledlig måte, og det har lenge blitt spekulert i at hun er Humlegårds naturlige arvtaker.

Da hun for en uke siden besøkte Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte for første gang, skjøt spekulasjonene fart - til tross for at hun så sent som i sommer forlenget åremålet sitt hos PST med seks nye år.

Bjørnland var også en del av utvalget som i sin tid leverte politianalysen – sammen med blant annet Humlegård.

Av bladet Kapital ble hun dessuten kåret til Norges 12. mektigste kvinne i 2018.

Powered by Labrador CMS