Midlertidig forlenget midlertidig bevæpning

Politidirektoratet (POD) har forlenget den midlertidige bevæpningen inntil Justis- og beredskapsdepartementet har behandlet PODs anmodning om ytterligere forlengelse.

Publisert

I slutten av november i fjor ble politiet midlertidig bevæpnet i seks uker, som følge av PSTs vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.

Siden har den midlertidige bevæpningen blitt forlenget i flere omganger, sist fra 5. mars til 30. april.

POD ønsket imidlertid en ytterligere forlengelse etter utløpet av siste periode; en anmodning som Justis- og bredskapsdepartementet nå har til vurdering, melder POD i en pressemelding.

«Politidirektoratet vurderer situasjonen i dag som uendret, og har på bakgrunn av dette anmodet Justis- og beredskapsdepartementet om samtykke til å forlenge den midlertidige bevæpningen. Departementet har varslet at de trenger noe mere tid til å behandle anmodningen», skriver POD

– Politidirektoratet har i overensstemmelse med Justis- og beredskapsdepartementet besluttet å opprettholde den midlertidige bevæpningen inntil departementet har behandlet anmodningen om forlengelse, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til Politiet.no.

Departementet har i skrivende stund ikke konkludert med om den midlertidige bevæpningen skal forlenges i en ny periode.

Powered by Labrador CMS