BMW X5 har i år rullet ut på veiene – med god nettdekning.

Politiets BMW X5 har trådløst nett med 100 meter rekkevidde

Ressursbilen utstyres med rutere som holder politiet på nett.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha opplevd at nettdekning falt ut mens patruljer var ute på oppdrag, kjøpte politiet tidligere i år inn 150 rutere. Disse skal plasseres i eksisterende og nye kjøretøy, og fortrinnsvis i patruljebiler og innsatslederbiler. Formålet er å gi patruljene mer stabil tilgang til politinettet.

– Dette er rutere som kan bruke tre ulike mobilnett og som velger den av dem som har best dekning. Vi slipper at nettet faller ut ofte, forklarer Arnfinn Opdal i Politidirektoratet.

Ruteren som er anskaffet ble valgt blant annet gjennom tester der politiet målte nettilgangen. En av testene ble utført på strekningen Oslo-Trondheim – en test som ga gode resultater.

100 meters trådløst nett i alle BMW X5

Ved å ha rutere i bilene kan politiet få mer stabil tilgang til politiets registre fra nettbrett og PC-er. Ruteren åpner for nye muligheter blant annet ved å opprette en trådløs sone med 100 meters rekkevidde fra bilen.

Slik kan også andre enheter som deltar i samme operasjon som for eksempel en innsatslederbil, ha tilgang til nettet.

I vår og i høst ble BMW X5 valgt som politiets nye ressursbil (innsatslederbil). Opdal kan fortelle at alle disse bilene har blitt installert med slik ruter til nå.

– Hva med de nye politibilene, vil det komme der også?

– Til nå er det anskaffet 150 rutere til nye og eksisterende kjøretøy, og om ruter skal bli standard i alle nye kjøretøy er foreløpig ikke besluttet, sier Opdal i Politidirektoratet.

Her, i riggen bak i BMW X5, kan politiet bruke data med nett, takket være en god router. Bilen er rigget for å kunne brukes som arbeidsbord.
Powered by Labrador CMS