Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt.
Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt.

Bruker advokat for lønnsøkning

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt har hyret advokat for å få en tilsvarende lønn som politimesterne i Gudbrandsdal og Asker og Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Olafsen har jobbet uten en formell lønnskontrakt siden han begynte i sin andre åremålsperiode som politimester den 1. januar i år, fordi han ikke har kommet til enighet med Politidirektoratet (POD), melder Aftenposten.

Politimesteren har nå hyret inn advokat Nikolay Skarnin, som i et brev til Politidirektoratet at Olafsen tjener mindre enn politimestre med vesentlig mindre budsjett og innbyggere i sine distrikter.

I brevet påpekes det også at Olafsen - før ansettelsen - krevde «et lønnsnivå minst tilsvarende politimestrene i Gudbrandsdal og Asker og Bærum politidistrikt». Det vil si rundt 30.000 kroner mer enn hans nåværende årslønn på 899.000 kroner, skriver avisen.

Organisasjonssjef Egil Haaland i Politiets Fellesforbund (PF), sier til avisen at PF støtter kravet.

- Vi har gitt ham støtte til advokatbistand. Han har ikke hatt samme lønnsutvikling som andre har hatt, og har vel Norges beste resultater også, så hans krav er ikke urimelig, sier Haaland.

Powered by Labrador CMS