Kan bli visepolitimester i Vest politidistrikt

Tidligere leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er innstilt som visepolitimester i Vest politidistrikt i seks måneder.

Publisert Sist oppdatert

Det melder distriktet selv på politiets intranett Kilden.

Johannessen er ønsket inn som visepolitimester for Ane Kvaal, som skal lånes ut til Politidirektoratet i seks måneder.

Dersom Justis- og beredskapsdepartementet godkjenner innstillingen, starter den tidligere fagforeningstoppen som visepolitimester fra 17. april og i seks måneder framover, melder Vest politidistrikt.

– Arne Johannessen er ein handlekraftig og klok leiar som eg alltid har hatt respekt for. Å få han inn som min makker på nivå 1 vil bli bra for politidistriktet, sier politimester Kaare Songstad til Kilden.

Johannessen er i dag GDE-leder i Sogn og Fjordane, en stilling han har hatt siden 2017. Han gikk av som leder for Politiets Fellesforbund i 2013, etter å ha ledet forbundet i 21 år - alle årene som pendler mellom Oslo og hjemstedet Hafslo.

– Heile livet har eg tatt utfordringar stort sett på strak arm. Eg måtte likevel ta nokre rundar på om eg ønskte meg tilbake til pendlarlivet etter 23 år mellom Hafslo og Oslo. Eg landa på at eg er klar og motivert for utfordringane på nivå 1 i eit politidistrikt. Takk til Kaare for tilliten. Eg gler meg til å samarbeide med alle folka i Vest på ein ny måte, sier Johannessen til Kilden.

Politiforum har vært i kontakt med Johannessen, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.

Powered by Labrador CMS