Studenter under uteksaminering i Stavern i 2016.

Hvorfor nedrustning når vi trenger opprusting?

Det eneste vi som studenter ønsker er svar og litt åpenhet. Vi ønsker å vite litt om hva som vil skje med oss og en god grunn til hvorfor drastiske valg som nedtrekk blir gjort.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor er det et tema å redusere antall studieplasser fra 550 til 400 på Politihøgskolen (PHS) når vi trenger flere politibetjenter ute i distriktene? Jeg mener det ikke er greit at politiet ikke kan ta saker eller ikke får oppklart saker grunnet mangel på personell når vi bor i et av verdens rikeste land. Folks trygghet burde ikke ha en prislapp eller bli nedprioritert grunnet ressursmangel.

Regjeringen sier at vi nærmer oss målet om to politibetjenter per tusen innbyggere, men det er flere politidistrikter som har behov for mer personell.

Anette Sand, styremedlem i PF-studentene

Politiet får flere oppgaver, men ressursene følger ikke med.

PHS i Stavern

Det er politibetjentene og distriktene som får kjenne på denne hjelpeløsheten, ikke politikerne. Jeg velger å tro at de fleste som velger å bli politi har et ønske om å hjelpe andre.

Når de ikke får gjort dette, og må fortelle til folk som virkelig trenger hjelp at de ikke får det, så må det slite på psyken. Ofre skal ikke måtte stå i kø, de bør få hjelpen de trenger!

Et annet tema som kommer ut av dette er nedleggelsen av Stavern PHS. I det siste har det vært mye snakk om dette, og det er nettopp det dette er nå; bare snakk. Det eneste vi har hørt er at Stavern er den neste skolen som blir lagt ned, men når og hvordan er det ingen som vet noe om.

For studenter ved Stavern hadde det vært beroligende å få vite om det mest sannsynlig skjer i neste uke eller om fem år. Akkurat nå har studentene ingen anelse om de får fullført utdannelsen de har startet i Stavern.

LES OGSÅ: Vil legge ned Bachelorutdanningen i Stavern: - Katastrofe

Studentene trengs

Studentene vet at skolen bare skulle være midlertidig, men når det viser seg at studenter i Stavern er de som trives best, de som får best resultater og de som det er billigst å utdanne, hvorfor trenger skolen å bli lagt ned da?

Stavern har veldig gode øvingsfasiliteter og ligger samlokalisert med justissektorens kurs- og øvingssenter. Studentene har mange muligheter til å være markører for andre enheter i politiet på øvelser og det får de et stort læringsutbytte av. Det er også flere som ikke ønsker å studere i en storby, og det er da greit å ha et alternativ utenom Oslo og Bodø.

Den aller viktigste grunnen til at Stavern bør bestå er fordi studentene som utdannes der trengs i norsk politi i dag.

Det eneste vi som studenter ønsker er svar og litt åpenhet. Vi ønsker å få vite litt om hva som kommer til å skje med oss og en god grunn til hvorfor drastiske valg som nedtrekk blir gjort. Vi vil bare ha informasjon om ting som omhandler livet vårt.

LES OGSÅ: Femte år på rad: Politistudentene er landets mest fornøyde

Powered by Labrador CMS