Kirsten Lindeberg går av som politimester i Agder politidistrikt.

Disse vil bli politimester i Agder

Seks søkere vil overta jobben som politimester i Agder politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

I august kom nyheten om at Kirsten Lindeberg (67) slutter i jobben som politimester i Agder politidistrikt ved årsskiftet. Da har hun hatt jobben i tolv og et halvt år, og er dermed Norges lengstsittende politimester.

Nå har Politidirektoratet offentliggjort søkerlisten for stillingen som politimester i Agder. Listen inneholdt syv navn, men siden en har trukket seg, er det nå syv søkere til stillingen.

Blant søkerne er Arne Sundvoll (53), som er visepolitimester i Agder politidistrikt. Han har hatt denne jobben på åremål siden 2017. Sundvoll har vært prosjektleder for nærpolitireformen i Agder fra januar 2016 og frem til i dag, og i perioden 2012 til 2016 ledet han etterforskningsseksjonen i felles kriminalenhet i Agder politidistrikt. I 2011 ledet han siste del av prosjekt Agder, som var et omorganiseringsprosjekt internt i Agder politidistrikt.

Også Kjerstin Askholt, sysselmann på Svalbard, er en av søkerne. Hun tiltrådte stillingen som sysselmann på Svalbard 1. oktober 2015. Før hun begynte i denne stillingen jobbet hun som ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet, en stilling hun hadde siden 2003.

Tidligere har hun hatt ulike lederstillinger i Kriminalomsorgsavdelingen, blant annet underdirektør, avdelingsdirektør i administrativ seksjon og fungerende ekspedisjonssjef. Hun har også vært advokatfullmektig i Akademikernes Fellesorganisasjon og spesialkonsulent i Aust-Agder fylkeskommune.

Dette er søkerlisten:

1. Sundvoll, Arne (53) M Visepolitimester 4760 Birkeland, Norge

2. Askholt, Kjerstin (58) K Sysselmann på Svalbard 9171 LONGYEARBYEN, Norge

3. Poljanica, Zoran (38) M anleggsforsikringsarbeider / vekter 4836 ARENDAL, Norge

4. Haakstad, Per Jakob (51) M Advokat 4823 NEDENES, Norge

5. Kandidaten trukket seg (logg) ***** **** *****, *****

6. Pedersen, Thor Atle (50) M Seksjonsleder 4624 Kristiansand, Norge

7. Hansen, Espen Jarle (49) M Klinikkdirektør Prehospital klinikk 4640 Søgne, Norge

LES OGSÅ: Norges lengstsittende politimester har sagt opp

Powered by Labrador CMS