PF-fanen skal ut i gata 1. mai. Her fra en tidligere markering.

Politifolks fagforening bryter lang tradisjon: Vil gå i 1. mai-toget

Fanen til Politiets Fellesforbund er et sjeldent syn på 1. mai.

Publisert

Politiets Fellesforbund (PF) varsler at de vil gå i 1. mai-toget i Oslo om en ukes tid. Det er muligens for første gang.

Selv om PF har vist fram PF-fanen ved enkelte politiske markeringer før, har den vært trygt innelåst på selve arbeidernes dag tidligere. Årsaken har vært at PF har ønsket å være helt uavhengige. Fagforeninga har i alle fall ikke gått i 1. mai-tog på denne siden av årtusenskiftet.

Nå varsler imidlertid PF-leder Sigve Bolstad at de vil bryte den tradisjonen.

– Vi har gode arbeidsforhold her i landet, men Politiets Fellesforbund opplever stadig et angrep på allerede opparbeidede rettigheter, at arbeidsforholdene til de ansatte ute i distriktene blir tøffere og et angrep på yrket vårt, sier Bolstad til Politiforum.

– «Fagforenings­knusing» har blitt dagligtale

De siste par årene har nærpolitireformen tæret på tålmodigheten for både ansatte og tillitsvalgte. Fagforeninga opplever også at det stilles spørsmål ved politiansattes særaldersgrense.

Sigve Bolstad, leder i PF.

PF er videre i konflikt med staten og Politidirektoratet om blant annet reisetid, godtgjørelse for innbeordring av flere hundre politifolk til sykkel-VM og nye arbeidsavtaler.

– Fagforeningsknusing, manglende medbestemmelse, angrep på opparbeidede rettigheter og innskrenkende tolkninger til ugunst for medlemmene, har blitt dagligtale blant ansatte, sier Bolstad, lederen for et PF som har mye å holde fingrene i.

Dermed slår PF følge med de andre fagforeningene om en ukes tid. PF vil troppe opp på Youngstorget i Oslo.

– Vi ønsker å være til stede i 1. mai-toget for å synliggjøre at dette er en utvikling vi som fagforening ikke ønsker. 1.mai er arbeidstakernes dag, det er de vi representerer, sier Bolstad.

Det er uklart hvilken sak PF ønsker å løfte fram på 1. mai.

Har du forslag til hvilken sak PF bør ha som parole 1. mai? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under saken!

Powered by Labrador CMS