Test: Treningskamerat på håndleddet

Denne klokka er laget for trening!

Publisert

Treningsklokka har blitt et vanlig syn, og det er lenge siden den var forbeholdt kun de som befinner seg i eliten av trening. For mosjonisten er det også morsomt å ha en venn på håndleddet å trene med, og vi har testet Garmin Instinct i en liten uke. På produsentens nettsider kan du lese at klokka er en «pålitelig friluftsklokke med GPS og pulsmåling på håndleddet», og etter testperioden kan vi ikke si oss uenige i det.

Som treningspartner ble klokka testet i et ti kilometer løp, og sviktet ikke. Den er laget for

trening!

Dette er bra

  •  Fin treningskamerat
  • Solid
  • God batteritid

Gode varsler underveis, og suveren statistikk på Garmin Connect. Synkronisert mot Strava selvsagt. Det var ikke tid til å teste andre former for trening og tur, men klokka inneholder masse funksjonalitet for ulike behov. Kompass, barometrisk høydemåler og TrackBack for å nevne noe.

Klokka ble benyttet i hverdagen og gir deg heldigvis også tida, hvis du lurer på hva klokka er, samt at man får kontroll på smartvarslene man får fra sin iPhone eller Android-telefon. Den har god batterikapasitet, og vi er ikke i nærheten av å måtte lade den etter seks dager i bruk. Hvis du befinner deg i den kvinnelige delen av befolkningen, er det også et poeng å nevne at klokka passet godt på testpersonens noe beskjedne håndledd.

Dette kunne vært bedre

  • Vanskelig oppsett
  • Ikke touchscreen

Den framstår ikke som massiv, og er enkel å feste så den sitter godt. I disse touchskjerm-tider, ble det i oppstarten brukt noen kalorier på å bli kjent med de fem knappene som åpenbart trengs for å erstatte det, samt at det ikke er å komme bort fra at farge og form på skjermen gir en liten throwback til Nokia 6110.

 
 

Det var behov for noen googlesøk for å få oppsettet som ønsket, men tilvenningsperioden var likevel kort.

Og vil man ha farger og/eller touchskjerm, så finnes det andre modeller fra Garmin som tilbyr dette. Alt etter hvor mye du er villig til å betale selvsagt. Men back to basic er ikke så aller verst det heller. 

Fakta

Produsent: Garmin
Pris: Vi lånte klokka
fra Milrab som selger
den for kr. 2589,-