Politiforum tester:

Holder kaffen din varm

Er du en type som er litt på farten, kommer du ikke forbi ønsket om en god termos.

Publisert

I mine første politiår tjenestegjorde jeg i Finnmark. Da ble en god termos en del av grunnutrustningen på lange bilturer over vidda. Om vinteren kunne veiene fort blåse igjen. Da var en termos med varm drikke god å ha mens jeg ventet på brøytebilen. Den kom også godt med under endeløse vaktoppdrag på åsteder, før krimteknikerne kom i sine søk etter spor.

Senere er innholdet på termosen utvidet fra kaffe og te til også varme supper. Ikke noe er som å bytte ut den tørre matpakka med ei velsmakende, kraftig suppe, som både gir varme og næring etter tøft energiuttak på ski eller i vedskogen.

Pluss og minus

Pluss: Solid konstruksjon som holder godt på varmen.

Minus: Vekta. Termosen blir ofret når du er «gramjeger» på overnattingstur.

På vinterens teltturer får du en rask frokost neste dag hvis du om kvelden fyller termosen med kokende vann fra primusen, og legger den i soveposen. Da blir varmetapet lite, mens varmen som avgis gjør nytte for seg i fotenden av posen.

Fakta

Vekt: 627 gram

Rengjøring: Tåler oppvaskmaskin

Pris: 599 kroner

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Vi valgte å teste en ny termos fra en gammel termosprodusent. Stanley har vært i markedet siden William Stanley jr. i 1913 konstruerte sin første vakuumflaske. Fremdeles selger de modeller med retro-utseende. Vi landet på modellen «Polar », i et forsøk på å modernisere.

Testen ble utført med en liter kokende vann i en forvarmet termos ute i 5 varmegrader. Etter 8 timer var temperaturen på kaffen 78 grader, såpass at det fremdeles brant godt i munnen. Med andre ord godt nok til å holde ut en lang natt på et kaldt åsted eller på kjølige teltturer.

Plasten i korken er dessuten uten det skadelige stoffet BPA, og flasken er nesten uknuselig. Det er en egenskap produsenten liker å framheve. Og hos Stanley samler de på historier. Som den om trailersjåføren som oppdaget at han hadde mistet termosen ut av kabinen, rygget og deretter fant den bulkete. Han hadde først kjørt over termosen med traileren, og deretter rygget over den.

Kaffen var fremdeles på plass, «steaming hot».

Les flere tester her.

LES OGSÅ: Med noen enkle håndgrep gjør man om liggeunderlaget til en behagelig myk stol

Powered by Labrador CMS