Politiforum tester:

Dette beltet er «det beste fra to verdener»

Dette beltet er behagelig, snilt med korsryggen og holder godt på utstyret – rett og slett et belte du kan ha på hele dagen.

Publisert

De som har kjent på hvordan kroppen reagerer på å gå med et middels tungt utstyrsbelte, vet at man ikke skal spøke med ryggen når den gir beskjed. Nettopp derfor tenkte jeg at det var greit å teste ut lovnadene NFM serverer om sitt nye belte. Og de skuffer ikke.

NFM Gento duty belt.
NFM Gento duty belt.

Gento duty belt har et stivt ytterbelte hvor du enkelt hekter på det du måtte trenge av utstyr, og et innerbelte med polstring som sørger for mykt trykk mot kroppen. Sideputene holdes på plass mot ytterbeltet med borrelås. I korsryggen sitter det en bred og ergonomisk pute som sørger for jevnt fordelt trykkbelastning, og som holder beltet stødig. Innerputene er i antiskli-materiale som sørger for at beltet blir på samme plass uavhengig av om du pusser sko eller løper etter kjeltringer.

Testeren jobber på patruljeavsnittet og beltet har vært brukt i daglig tjeneste en måneds tid. Det passer like godt til patruljekjøring, fremstillinger og IP-treninger. Det sitter godt uavhengig av om man bruker kjeledress, T2-uniformen eller har på TTV. Trengs det å stramme inn eller utvide beltet, er det raskt gjort med trykk på knappene på baksiden. Beltet jeg testet var i størrelse Large, men kan brukes helt opp til 2XL avhengig av justering.

Fakta

Produsent: NFM

Størrelser: XS-XXL

Pris: 1699 kroner

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Pluss og minus

PLUSS: Sitter godt på kroppen og er snill med ryggen.

MINUS: Litt lite plass i riggen og i overkant dyrt belte.

En ulempe er at sideputene godt kunne vært litt lengre. For å få utstyret i beltet til å sitte godt, er du avhengig av at innerputen med borrelås klemmer det mot ytterbeltet. Det som ligger utenfor innerputeområdet, vil lett kunne flyttes på eller sitte løst. Jeg etterstreber et minimalistisk rigg og opplevde derfor ikke dette som et kjempestort problem. Hvis du derimot er typen til å fylle beltet med tre håndjern, fem TQ og koppholder, vil du fort oppleve at dette beltet ikke er noe for deg. Man kan også feste ting i korsryggen på dette beltet, men da forsvinner litt av poenget med beltet. Hvem liker vel å kjenne håndjerna grave seg inn i korsryggen under kjøring?

«Vanlige» belter strammes gjerne til slik at de sitter godt på kroppen når du står oppreist. Problemet er at beltet gjerne strammer og klemmer litt ekstra når du setter deg ned. Med Gento duty belt opplever jeg ikke dette på samme måte, på grunn bakplaten som beveger seg med ryggens posisjon. Jeg har derfor ikke følt på samme behov for å løsne på beltet når jeg kjører bil eller er inne for skrivearbeid.

Dette beltet er «det beste fra to verdener»: Det er stivt og holder ting på plass, samtidig som det er komfortabelt å ha på over lengre tid.