Politiforum tester:

Brystreima har den beste løsningen vi har sett på en bag

Skal du ha en operativ bag, er det denne du skal ha.

Publisert Sist oppdatert

Halite er et lite firma uten alt for store utgifter til markedsføring. Det som er interessant, er at grunnleggerne har operativ bakgrunn fra Forsvarets spesielle operasjoner, som har et ønske om å komme på banen med produkter som tåler krevende bruk. Vi fattet interesse for utstyrsbagen Kraken 100.

Pluss og minus

Pluss: Ekstremt solid og samtidig lett til å være en såpass stor bag.

Minus: Prisen. Men god kvalitet koster.

De fleste av oss har nok bager i huset, som er fine til treningstøy eller en tur på hytta. Men hvilken bag passer på at utstyret og klærne ikke blir bløtt og ubrukelig når du er ute på tur eller politioppdrag? Der du lett kan hive oppi det du trenger, og ta det med i overgangen mellom hus, bil, båt og kanskje helikopter? Kanskje i regnvær, kanskje ute ei natt – kanskje i kano eller packraft?

Fakta

Produsent: Halite

Vekt: 2050 gram

Pris: 4299 kroner

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Vi lar oss regelrett begeistre av Kraken 100. Med 104 liter pakkevolum, utstyrt med YKKs lufttette og kraftige glidelås, som du lett kan betjene med votter på hendene. Bagen har en stor og vid åpning som gjør det lett å legge inn ting, og lett å få oversikt over når du skal ha ut noe. Kompresjonsstropper og en stor lomme til småting med glidelås inne i rommet, er et pluss.

Den har solide bærestropper og polstrede reimer for å bære bagen på ryggen når du skal gå et stykke, eller ønsker å frigjøre hendene under bæring. Brystreima har den beste løsningen vi har sett på en bag.

Skulle du ha behov for å sørge for at bagen ikke synker, er den utstyrt med en egen innblåsingsventil. Den lufttette glidelåsen sørger for at luftlomma holder bagen flytende om du så må droppe den i vann, eller selv trenger flytehjelp ute i vannet. Lufttrykket i bagen vil også beskytte sårbar bagasje mot støt.

Alle sømmene er sveiset, og materialet TPU-belagt nylon virker veldig solid. Det oppgis å skulle tåle et vanntrykk på 20-30 liter per cm. Etter både en kajakktur og en lengre flytur, ser bagen uforskammet ny ut.

Dette er langt unna den rimeligste bagen på markedet. Men du får det du betaler for. Hvis du trenger en virkelig operativ bag, er det denne du bør gå for.

Les flere tester her.

LES OGSÅ: En venn i vinternatten

Powered by Labrador CMS