Politiets storstilte innsats under sykkel-VM koster penger. Mesteparten av regninga tar politiet selv, men 13,4 millioner vil de ha tilbakebetalt fra arrangøren.

Politidirektoratet vil drive inn pengene sykkel-VM skylder dem

Har ikke gitt opp å få betalt.

Publisert

Etter sykkel-VM ble det klart at politiet mente arrangementet skyldte dem 13,4 millioner kroner for å ivareta sikkerheten. Men Vest politidistrikt anbefalte i midten av oktober å ettergi 10 millioner kroner av kravet.

Politidirektoratet vil ikke være like milde med arrangøren. POD gir ikke slipp på kravet om at politiet skal få betalt hele summen, skriver Bergens Tidende i dag. 

«Politidirektoratet ser ikke at det foreligger gode grunner til at refusjon ikke skulle vært krevd, og viser til at sykkel-VM er et stort og kommersielt arrangement og at kravet er rettet mot et aksjeselskap som kun har VM 2017 som formål», skriver POD i et brev til Vest politidistrikt, som BT har fått tak i.

Sykkel-VM er i en anstrengt økonomisk situasjon. Trond Arne Aglen, leder for staben for virksomhetsstyring i Vest politidistrikt, sier sykkel-VM i verste fall kan gå konkrus.

– Da kommer en bobestyrer inn i bildet, og da må vi ha et krav inn i boet, sier Aglen til BT.

Politiet tar selv regningen for ekstra ansatte og tiltak som følge av en skjerpede trusselvurdering under VM. De 13,4 millionene er knyttet til direkte avvikling av VM, som for eksempel stengning av veier.

Politifolk holder utkikk på taket over Torgalmenningen under sykkel-VM.
Powered by Labrador CMS