Streik i politiet:

Streiken trappes opp onsdag: Nye 88 politiansatte tas ut

1276 politiansatte er nå ute i streik. Det er ikke umiddelbar fare for liv og helse, skriver politiet i en oppdatering. 88 nye politiansatte tas ut i streik i morgen.

STREIK: Fagforbundet Unio arrangerte streikemarkering foran Stortinget i Oslo forrige uke.
Publisert Sist oppdatert

Per tirsdag 4. juni er 1276 ansatte i sju ulike politidistrikt tatt ut i streik. I tillegg er Økokrim, Politidirektoratet, PHS og Økokrim fortsatt påvirket.

Det er Oslo, Øst, Sør-Øst, Sør-Vest, Vest, Trøndelag og Finnmark politidistrikt som er påvirket av streiken, skriver politiet i en oppdatering om streikens konsekvenser tirsdag.

Kripos har tidligere uttalt til Politiforum at streiken rammer dem hardt. 

Trappes opp i morgen

I morgen onsdag tas enda flere ut i streik.

– Vi har varslet arbeidsgiver om opptrappingen som vil kunne iverksettes på onsdag. Den omfatter i overkant av 160 medlemmer hos oss, sier nestleder i Unios streikekomitte og nestleder i Politiets Fellesforbund, Ørjan Hjortland til E24.

Opptrappingen vil særlig være i Oslo politidistrikt og på Gardermoen, ifølge E24.

I en pressemelding opplyser Unio at de vil ta ut totalt 88 nye politiansatte i streik i morgen, hvorav 15 jobber i Oslo PD, 38 i Vest PD og 35 i Øst PD.

– Dette er en opptrapping som tydeliggjør den alvorlige situasjonen. Vi vil ha regjeringen til forhandlingsbordet, sier leder Ørjan Hjortland i pressemeldingen.

Ikke fare for liv og helse

I pressemeldingen skriver politiet at streiken har åpenbare konsekvenser, men det er per nå vurdert at det ikke er en konkret og umiddelbar fare for liv og helse, eller at sikkerhet og tungtveiende samfunnsmessige hensyn er truet.

De skriver videre at ved saker som berører liv og helse, eller betydelige samfunnsmessige interesser, vil det bli sendt søknad om dispensasjon for aktuelt personell.

– Streik er et legitimt virkemiddel i en arbeidslivskonflikt og vil alltid ha konsekvenser. Foruten noe redusert kapasitet innen etterforskning og etterretning vil streiken merkes ved at det blir lenger ventetid på pass- og ID-kontoret enkelte steder. Per nå er det pass- og ID-kontor i Oslo, Sørøst, Sørvest, Vest, Trøndelag og Øst politidistrikt som er berørt, sier fungerende leder for arbeidsrettsseksjonen, Daniel Billaud i Politidirektoratet.

---

 04.06.2024, klokka 10.29: Saken er oppdatert med detaljert informasjon om Unios streikeuttak onsdag.

Powered by Labrador CMS