ULOVLIG OPPBEVARING: Spesialenheten har opprettet sak mot PSF-sjef Hans Sverre Sjøvold. Bildet er tatt mens han var politimester i Oslo.
ULOVLIG OPPBEVARING: Spesialenheten har opprettet sak mot PSF-sjef Hans Sverre Sjøvold. Bildet er tatt mens han var politimester i Oslo.

Spesialenheten har opprettet sak mot PST-sjefen

Spesialenheten har opprettet sak etter at PST-sjef Hans Sverre Sjøvold oppbevarte våpen ulovlig i flere år.

Publisert

Det var i et intervju i VG i går, at PST-sjef Hans Sverre Sjøvold fortalte at han hadde oppbevart minst to håndvåpen i flere år, uten tillatelse. Han bekreftet at han aldri innhentet tillatelse fra politiet til å ha våpnene. 

I dag bekrefter Spesialenheten for politisaker at de har besluttet å opprette sak, for å «avklare mulig iverksettelse av videre etterforskning». 

- De innledende undersøkelsene vil avklare hvilke andre nødvendige etterforskningsskritt som skal tas. Vi må undersøke de opplysningene som er kommet frem i mediene, sier etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla i Spesialenheten for politisaker, til VG

Politidirektoratet har også bekreftet at regelverket for våpen også gjelder for politimestre. Hans Sverre Sjøvold var politimester i Oslo på tidspunktet da han oppbevarte våpnene. 

Sjøvold har forklart at at han mottok to eller tre våpen fra en enke etter at mannen hennes døde i 2008. 

- Enken kom til meg og lurte på om jeg kunne ta vare på de våpnene, og det gjorde jeg. Og så ble de nok liggende en periode. Så ble det våpenamnesti og da fikk jeg levert de inn, sa Sjøvold til VG i går.

Første mulige våpenanmesti etter mannens død var mellom 1. mars og 31. mai 2017. 

LES OGSÅ: Våpenjegerne jakter på 68.000 våpen som ingen har kontroll på