Politiet avfyrte skudd under en aksjon i Kristiansand sentrum.

Spesialenheten har ikke avhørt mannen som ble skutt av politiet i Kristiansand

Spesialenheten har fått et godt bilde av hendelsesforløpet gjennom avhør av politifolk som var involvert da en mann ble skutt beinet i Kristiansand fredag.

Publisert

– Vi er fortsatt i en tidlig fase, men kom godt i gang med etterforskningen i løpet av helgen. Vi har så langt avhørt seks tjenestepersoner, hvorav en har status som mistenkt. Det er vedkommende som avfyrte skuddet, sier etterforskningsleder Marit Oliver Storeng i Spesialenheten til NTB.

Det er fortsatt en god stund til saken får noen påtalemessig avklaring - om tjenestepersonen som skjøt og traff fornærmede, blir siktet eller om saken henlegges. Det er det til sjuende og sist sjefen for Spesialenheten som avgjør basert på innstilling fra etterforskningsledelsen.

Truende situasjon

– Vi har ennå ikke fått avhørt fornærmede. Han får fortsatt behandling på sykehus, men vi prøver å komme i kontakt med ham og ønsker å få gjennomført avhør så snart som mulig, sier Storeng.

Det var fredag kveld at en person med våpen ble skutt i beinet av politiet etter en truende situasjon i Kristiansand sentrum.

Storeng bekrefter at dette er bakteppet for Spesialenhetens etterforskning, men hun vil ikke utdype hva som så langt er avdekket av hendelsesforløpet utover å bekrefte vat de har skaffet seg et godt bilde av hva som skjedde.

Fornærmede pågrepet

– Vi vil ikke ut med dette i mediene nå, siden det fortsatt er vitner vi ikke har fått avhørt. Vi ønsker blant annet å få snakket med sivile vitner, sier hun.

Politiet besluttet lørdag å pågripe mannen som ble skutt. Oppdragsleder Geir Iversen i Agder politidistrikt uttalte, i forbindelse med avgjørelsen om å pågripe personen, at vedkommende er en mann i 30-årene.

Politiet opplyste mandag at mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted. Våpenet han var i besittelse er ikke et skarpt våpen.

Powered by Labrador CMS