TULL, MEN IKKE TULL: «Vi leter etter deg som er interessert i sikkerhetspolitikk og motiveres av tanken på å skulle bidra til å beskytte Julenissen og hans verksted», skriver PST i stillingsutlysningen.
TULL, MEN IKKE TULL: «Vi leter etter deg som er interessert i sikkerhetspolitikk og motiveres av tanken på å skulle bidra til å beskytte Julenissen og hans verksted», skriver PST i stillingsutlysningen.

PST med ny kreativ stillingsutlysning: Søker «snikende alvebetjent»

– Det er en del av en rekrutteringskampanje som starter nå, for å rekruttere teknisk personell, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til VG.

Publisert

«Den nordpolare sikkerhetstjenesten registrerer at Sydpolarske aktører har trappet opp sin aktivitet, og arbeidet med å rekruttere og føre hemmelige kilder i nordpolarske virksomheter ser ut til å være en prioritert oppgave.»

Slik starter jobbannonsen som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har lagt ut på sine nettsider, hvor det søkes etter en snikende alvebetjent på Svalbard i en midlertidig stilling.

Martin Bernsen, seniorrådigver i PST, avslører til VG at det i annonsen ligger en kode som skal hjelpe PST med å rekruttere de beste teknikerne.

– Det er en del av en rekrutteringskampanje som starter nå, for å rekruttere teknisk personell. Det skal ligge skjulte koder her, som de som er gode vil klare å komme videre med, sier PST-seniorrådgiveren til VG.

Under «søknad og prosess» i jobbannonsen står det at PST gjør oppmerksom på at dette ikke er en reell stilling, men en del av sikkerhetstjenestens julekalender. 

– Det vil komme en julekalender etter hvert. Vi har hatt slike stillinger ute før for å få teknisk personell, sier Bernsen til VG.

Dette er ikke første gang PST benytter seg av kreative stillingsutlysninger. I januar i år søkte de etter en teknisk etterforsker innen digitale spor – og startet da utlysningen med følgende kode:

«En oktobermorgen fikk vi pulsen til å øke 
var det en hackeR som hadde lykkes med forsøkeT 
men en HAI I en TWeeT 
er ikke særlig 1337. 
løser du gåtEn bør dU vurdere å søke».

LES OGSÅ: Antall søkere skjøt i været etter haigåte. Her er løsningen på PSTs kode

Powered by Labrador CMS