Politiet er klare for Pride-paraden i morgen.
Politiet er klare for Pride-paraden i morgen.

Oppfordrer politifolk over hele landet til å delta i Pride-arrangementer

I morgen går Pride-paraden av stabelen i Oslo. Politisjefene har anbefalt politifolk i hele landet til å delta.

Publisert

I Oslo stiller som vanlig mange titalls politifolk og politistudenter i Pride-paraden lørdag, og marsjerer i uniform fra politihuset på Grønland til Oslo sentrum.

Pride-paraden som går i Oslo er av Nasjonal ledergruppe i politiet, bestående av øverste politiledelse og alle politimestre, definert som er nasjonalt arrangement for politiet. Polititoppene har gått ut og oppfordret alle politidistrikter til å delta i nasjonal og lokal Pride-parade. Det er blant annet bestemt at politifolk skal benytte vanlig politiuniform og oppfordret til å flagge regnbueflagg ved politiets lokasjoner under hele Pride-uka.

Politidirektoratet har i år sponset t-skjorter til alle ansatte som ikke går i uniform, og på politihuset i Oslo arrangeres det en egen Pride-frokost. Her er også Tollvesenet og Oslo brann- og redningsetat invitert til å delta.

– Politiet har et stort ansvar for å skape og opprettholde et godt og trygt samfunn for alle grupper i befolkningen – uavhengig av deres bakgrunn, etnisitet, seksuelle orientering eller politiske overbevisning. Jeg vil derfor oppfordre alle som kan om å delta ved årets festival og synliggjøre vårt engasjement og vise at vi er ett politi – for alle, uttalte assisterende politidirektør Håkon Skulstad på politiets intranett tidligere denne måneden.

Politiets Fellesforbund støtter også opp under politiets Pride-markering, og stiller både i parade og på stand denne uka.

Powered by Labrador CMS