Politistudentene kommer tilbake i praksis

Siden midten av mars har andreårsstudentene ved Politihøgskolen vært tatt ut av praksis, på grunn av koronasituasjonen. Nå skal de tilbake.

Publisert

Politistudentene som har vært i praksis i politidistriktene dette skoleåret, vil få gjennoppta praksisen sin fra og med 28. april og frem til 4. mai. Nå har helsemyndighetene gitt klarsignal for dette, og dette er blitt videreformidlet via POD, opplyser Politihøgskolen i en pressemelding. 

I perioden andreårsstudentene ikke har kunnet være ute i praksis, har de hatt undervisning digitalt. 

Politiinspektør Jan Egil Tvinde, studieleder for praksisåret ved Politihøgskolen, forklarer at studentene gleder seg veldig til å komme tilbake ut i praksis. 

- Praksisstudiene er viktige for studentene våre. Det er her de får møte yrket de utdanner seg til. Politidistriktene har også hatt et ønske om å få studentene tilbake så fort som mulig, sier han, i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Politihøgskolen avlyser fysiske tester i årets opptak

Nå som studentene er tilbake, er han likevel tydelig på at studentenes helse og sikkerhet kommer først. 

- Vi har vurdert det til at det vil være forsvarlig å sende studentene tilbake i praksis. De kommer til å forholde seg til restriksjoner på samme måte som politiet ellers gjør, og Politihøgskolen følger situasjonen nøye, sier Tvinde. 

LES OGSÅ: Flere må ta eksamen på nett