Å sy er en av favorittaktivitetene til politimesteren om sommeren.
Å sy er en av favorittaktivitetene til politimesteren om sommeren.

Politisommer:

- Vi trenger alle å koble ordentlig fra for å hvile hodet

Politimester Ellen Katrine Hætta er stolt over politidistriktet og kollegaene sine. Men i sommer foretrekker hun å gjøre helt andre ting enn jobb.

Publisert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Politimester ved Finnmark politidistrikt, Ellen Katrine Hætta

I sommer skal politimester Ellen Katrine Hætta ved Finnmark politidistrikt gjøre helt andre ting enn jobb. Feriefavoritten er å gjøre praktiske ting, som å sy.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

Jeg gjør helt andre ting enn jobb; syr, leser bok, drar på fjellet og på fartsfylte løp for å se på. I år har jeg vært på Pite Dragway. Og nå syr jeg ny kofte til min sønn. Kautokeino kofte er litt mange sømmer og det tar litt tid.

- Hvor reiser du på ferie?

Jeg drar ofte til hjemplassen min, Kautokeino, for å besøke familien. Andre steder i Finnmark, Finland eller sørpå kan også være aktuelle reisemål.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

Sy og ordne hjemme. Det er alltid noe som skal gjøres.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

Vi trenger alle å koble ordentlig fra for å hvile hodet og samle krefter. Det er godt og viktig å få litt avstand og perspektiv på hverdagen. Da kommer også ofte de gode tankene som kan vise vei framover.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

Jeg prøver å ta ordentlig ferie, og har full tillit til at visepolitimesteren og resten av organisasjonen løser oppgavene når jeg er borte. Så kan det være at det blir noen telefoner og litt sjekk av e-post underveis likevel, men ikke mange ganger i løpet av ferien. Jeg synes jeg er blitt veldig flink til å skjerme ferien.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

Jeg er veldig engasjert i jobben min, og det må man vel være i politiet og som politimester. Det jeg ser mest fram til er å fortsette å videreutvikle politiet sammen med alle de flinke kollegaene i Finnmark politidistrikt. Jeg er stolt av det vi får til sammen med få folk og stor geografi.

- I år åpner det samiske barnehuset i ditt Politidistrikt. Hva tenker du om det?

Vi får se om vi kommer helt i mål til å åpne barnehuset i år. Jeg tenker uansett det er veldig bra at et eget barnehus i Finnmark endelig kommer på plass. Det har vi ønsket oss lenge.

­- Hvorfor er det viktig å få på plass et slikt barnehus?

Finnmark har lenge vært det eneste politidistriktet uten barnehus, og det gir jo et dårligere tilbud til barn og sårbare voksne når både de og følgepersoner må reise helt til Tromsø. Så skal jo også barnehuset i Finnmark i tillegg ha et nasjonalt ansvar for samiske barn og sårbare voksne, som blir noe nytt som også er veldig bra å få på plass. Vi gleder oss uansett på vegne av befolkningen.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS