POLITISOMMER

- Jeg har allerede unnagjort Besseggen i år, men det blir forhåpentligvis noen flere toppturer, sier UP-sjef Steven Hasseldal.

UP-sjefen ligger ikke på latsiden selv om det er ferie

Steven Hasseldal bruker ferien til å lese bøker, padle i kajakk og bestige fjelltopper. Han har også med årene blitt litt flinkere til å logge av. - Jeg har en utmerket assisterende sjef UP som håndterer det som måtte komme, sier Hasseldal.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Steven Hasseldal

Selv om det er sommerferie så har Utrykningspolitiet (UP) mer enn nok å gjøre.

– UP forventer at flere nordmenn kommer til å bruke Norge som feriested i år og at bilen inngår som en naturlig del av forflyttingen, men til gjengjeld så forventer vi færre utlendinger på norske veier. Sommeren er dessverre høytid for trafikkulykker og derfor prioriterer UP de veiene som det vanligvis er mest ulykker på og hvor det kjøres fort. Vi har definert en del prioriterte vegstrekninger som vi særlig følger spesielt. De viktigste årsakene til ulykker er fart, rus og uoppmerksomhet. Derfor prioriterer vi særlig kontroll inn mot disse områdene, forteller UP-sjef Steven Hasseldal.

Så langt i år har UP tatt 20 prosent flere for grove fartsovertredelser, kontra samme periode i fjor.

– Vi har heller aldri tatt flere for rus. Jeg er utrolig stolt av den jobben våre mannskaper gjør hver dag for å gjøre sikkerheten på veien som god som mulig. Vi vet nemlig at kontroller virker forebyggende.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Jeg tilbringer sommeren med familie og venner. Dessuten blir det noen små prosjekter med huset.

– Hvor reiser du på ferie?

– Om sommeren så reiser jeg ikke langt. Jeg har hus på Hisøy i Arendal med egen brygge og bedre sted finner du ikke om sommeren, men det blir nok noen fjellturer i løpet av sommeren. Jeg har allerede unnagjort Besseggen i år, men det blir forhåpentligvis noen flere toppturer. Jeg drar heller til varmere strøk når det er vinter her hjemme.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

– Jeg leser bøker i ferien. Det er jeg ikke så god til å prioritere i hverdagen. Nå holder jeg akkurat på med den niende boken i serien «Det store århundret» av Jan Guillou, anbefales!

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Jobben som toppleder i politiet kan til tider være krevende og ta mye tid. Derfor er det godt for å koble av innimellom og bruke mer tid på venner, familie og ting man ikke rekker ellers.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Jeg må innrømme at jeg er innom mailen i løpet av ferien, men er blitt flinkere med årene til å koble av. Jeg har en utmerket assisterende sjef UP som håndterer det som måtte komme, så jeg prøver å holde meg unna, og det går helt fint.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Jeg gleder meg alltid til ferie, men er også typen som gleder meg til å begynne igjen. Jeg synes jeg har en utrolig meningsfylt jobb og flotte kolleger som jeg gleder meg til å se igjen. I høst skal POD sammen med Statens vegvesen utrede om UP sine ressurser skal fordelse ut på politidistriktene. Jeg håper ikke det blir konklusjonen på utredningen for da vil trafikksikkerheten bli den store taperen. Norge er verdensledende på trafikksikkerheten. Hvorfor endre på noe som virker så bra? Det blir en viktig oppgave for oss å bidra med fakta inn til utredningen.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

– Jeg elsker sol, sommer og sjøliv. Det å ta kajakken og padle rolig lang sjøkanten med blikkstilt hav er en nytelse for kropp og sjel. Jeg liker også fiske fra bryggen å se hva som havet bringer. Soling, bading og en god bok er helt supert om sommeren. Sommermat for meg er grillmat eller en god salat, med en god vin. Når det gjelder musikk er jeg nok mest tilhenger av den eldre garde som Pink floyd, Leonard Cohen, Bruce Springsteen, Mark Knopfler ol.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS