VIL TIL VARMERE STRØK: - Vi søker på Yr og ser hvor det er varmt og hvor vi bør dra,, forteller politistasjonssjef Janne Garner Nilsen.

Politistasjonssjefen er en nomade etter sol

Politistasjonssjef Janne Garnes Nilsen bader hele året, men vil ha sol og finvær i feriene.

Publisert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Janne Garnes Nilsen, politistasjonssjef for Søre Sunnmøre politistasjonsdistrikt.

I begynnelsen av mai tok Janne Garnes Nilsen over som ny politistasjonssjef i Søre Sunnmøre politistasjonsdistrikt, som består av Herøy og Sande politistasjon, og Vanylven politistasjon i Møre og Romsdal politidistrikt.

Hun kom fra stillingen som hovedplanlegger og seksjonssleder for øving og beredskapsplanlegging i det samme politidistriktet.

– Jeg trives veldig godt og det har vært en fin periode hittil. Fokuset mitt så langt har vært å bli kjent med de ansatte og samvirkeaktørene. Samt å opprette dialog med de tre kommunene som vi innehar politikontakt rollen for. Det er viktig å få god oversikt over det forebyggende arbeidet, forteller den nye politistasjonssjefen.

– Hva er akseptabel badetemperatur?

– Jeg er ikke jeg kresen når det kommer til badetemperatur. Jeg bor på Vestlandet og er vant til kulde. Jeg elsker å bade og bader hele året, svarer isbaderen.

– Saltvann eller ferskvann?

– Begge deler. Jeg har saltvann på den ene siden av huset og ferskvann på den andre. Så lenge jeg kan bade, så spiller det ingen rolle hva slags vann det er, forteller Garnes Nilsen.

TURVENNER: Politistasjonssjef Janne Garnes Nilsen trives godt med aktive ferier, her med turfølge Doffen.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Fokuset er å koble av, og det gjør jeg best i naturen. Jeg trives gjerne med litt aktive ferier med fotturer på fjellet eller opplevelser langs sjøen. Jeg har en stor labradoodle hund som heter «Doffen» og han er fast turvenn, forteller hun.

Politistasjonssjefen finner også ferietips i sosiale medier.

- Det har også blitt mange gode tips på sosiale media etter hvert med spennende opplevelser som Via ferrata, gode spisesteder og artige overnattingssteder rundt om i Norge, og dette er noe av det som vi bruker å benytte oss av. Det er også artig å stoppe opp langs veien når man kjører fra vest til sør og sjekke ut det som måtte dukke opp. Det er mange fine steder å oppdage bare man tar seg litt tid, fortsetter hun.

– Hvor reiser du på ferie?

– Selv om vi bor veldig landlig til med fjell, fjord, sjø, og badeplasser rundt oss, så liker jeg å reise hjemmefra i ferieukene. De siste årene foruten i korona perioden, har vi reist mye til varmere strøk, så feriefavoritt kan være både i inn- og utland. I år blir det Norgesferie. Vi skal på en liten blåtur i Rondane, med telt og gåturer. Det er mannen min som arrangerer, så jeg vet ikke helt hva den går ut på ennå, fortsetter Garnes Nilsen.

Garnes Nilsen har også hytte på Skeikampen, som ligger i Innlandet politidistrikt.

– Vi kommer også til å dra dit. Vi er litt nomade etter sol og finvær i feriene. Vi søker på Yr og ser hvor det er varmt og hvor vi bør dra. Men stort sett når vi drar til Lillehammer, hvor Skeikampen er, så er det varmere klima. Det blir vel også å trekke nedover mot Oslofjorden etter hvert, sier hun.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Det å gjøre noe helt annet, fokusere på de nærmeste, komme på fjellet, få trent og få godfølelsen, er viktig for å komme tilbake til en ny høst med ny giv, sier hun.

– Leser du e-post fra jobben i ferien?

– Jeg prøver å unngå det, men gjør det hvis jeg må. Når jeg har ferie så fungerer politistasjonssjefen i «nabo» politistasjonsdistriktet for meg, og motsatt når hun har ferie. Dette er en god løsning som gjør at vi kan koble av med god samvittighet. Vi er i samme ledergruppe og har derfor god kjennskap til hverandres oppgaver.

– Hva er dine sommerfavoritter?

– Det er egentlig det jeg har bestemt meg for å gjøre det året. Jeg har ingen spesiell feriefavoritt, variasjon er nok det som trigger oss mest. Siden det blir Norge i år, så blir det sikkert utlandet neste år. Italia er et mål i seg selv. Vi har også tre unger, som alle har studert i utlandet. De årene de har vært ute, så har det vært naturlig å besøke dem, men jeg liker også godt å være i Norge, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS