Politistudent og toppseriespiller Anna Aahjem jubler sammen med medspillerne på Lyn etter 1-0 scoringen under toppseriekampen mellom Lyn og Brann tidligere i år.

Holder hodet kaldt med fotballdrakt og politiuniform

Lyn-spiller Anna Aahjem kombinerer politistudier med toppidrett: – Både som politi og fotballspiller er det viktig å være bevisst på egne stressreaksjoner, og evne å holde hodet kaldt selv om man står i en stresset situasjon, sier hun.

Publisert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Anna Aahjem, politistudent og toppscorer i kvinnenes toppserie i fotball.

I skrivende stund er politistudent Anna Aahjem akkurat ferdig med praksisåret på Politihøgskolen (PHS), samtidig som hun er toppscorer i kvinnenes eliteserie i fotball.

Hvordan klarer hun å kombinere toppidrett for Lyn med studier og praksisen på Politihøgskolen?

– Å kombinere toppidrett med praksisåret har vært utfordrende og hardt. Det har blitt mange lange dager for å få ting til å gå opp. Likevel har det gått over all forventning! Jeg har hatt en fantastisk veileder og praksisansvarlig som har lagt til rette på best mulig måte slik at det ble mulig for meg å gjennomføre dette året i kombinasjon med fotball.

– Å være en del av Oslo politidistrikt har vært helt fantastisk. Jeg har gledet meg til å komme på jobb, og dette er nok en stor grunn til at det har gått så bra som det har gjort! Selv om det har vært utfordrende, har det samtidig vært et veldig bra år! Jeg ønsker å takke for at jeg har fått lov til å jobbe med så mange dyktige folk, og fått utvikle meg i et fantastisk yrke.

– Hvilke egenskaper kan du dra nytte av både på fotballbanen og i jobb i politiet?

Anna Aahjem i Lyn-drakt.

– Jeg tror at jeg har vokst mye som menneske etter at jeg startet på Politihøgskolen, og da spesielt gjennom det siste året. Som politi er det viktig å være trygg i sin rolle, og å kunne være en leder og ta ansvar. Jeg føler at dette er noe jeg kan overføre til fotballen, ved å ta ansvar for laget både på og utenfor banen. Både som politi og fotballspiller er det viktig å være bevisst på egne stressreaksjoner, og evne å holde hodet kaldt selv om man står i en stresset situasjon.

– Hva er akseptabel badetemperatur?

– Å kjøle seg ned i vannet med 17-18 grader er helt ypperlig!

– Saltvann eller ferskvann?

– Foretrekker saltvann!

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– En perfekt dag for avslapning om sommeren vil jeg si er å være hjemme på Sunnmøre i godt vær! Noen timer i solstolen med en iskald Pepsi Max, etterfulgt av båttur og grilling ved naustet. En liten treningsøkt hører også med!

– Hvor reiser du på ferie?

– Som fotballspiller er jeg ikke bortskjemt med mye ferie, men tar meg alltid tid til noen dager hjemme på Sunnmøre! I sommer går også turen til Kroatia i en uke sammen med gode venner. Det ser jeg veldig frem til!

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Jeg tror at det er sunt å få et avbrekk fra jobben slik at man får mulighet til å lade opp batteriene skikkelig, for å igjen kunne prestere best mulig i jobben man gjør!

– Leser du e-post i ferien?

– Nå er ikke jeg i fast jobb utenom fotballen, men jeg vil absolutt si at jeg kommer til å lese litt e-post i ferier når det er aktuelt. Det er greit å være litt oppdatert på hva som skjer, slik at man ikke havner helt bakpå når man starter på igjen!

– Hva er dine sommerfavoritter?

– Mine sommerfavoritter vil jeg si er vannmelon, snack-is og en god sommersalat! Jeg må også nevne Pepsi Max, men det gjelder nok for resten av året også

Powered by Labrador CMS