FERIETID: I sommer skal lederen for Beredskapssenteret koble av.

Freddy Rotseth mener det er lurt å koble helt av fra jobben i ferien

- Bildet utenfor gjerdet på Taraldrud har endret seg noe og da må vi evne å tilpasse oss det, sier lederen for Beredskapssenteret. Men i sommer skal han tenke på helt andre ting enn jobb.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Leder for beredskapssenteret, Freddy Rotseth

Til tross for alle de viktige oppgavene Norges Nasjonale beredskapsressurser (NB) og beredskapssenteret har hatt så langt i år, trekker leder Freddy Rotseth frem personellet som det han har lært mest av i sin stilling.

- Jeg blir stadig påminnet hvor dyktige, engasjerte og modige de ansatte ved Nasjonale beredskapsressurser (NB) faktisk er. Det lover bra for fremtiden og de representerer den aller viktigste ressursen vi har, sier han.

Målet med politiets nasjonale beredskapssenter er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser, og å skape trygghet for befolkningen.

Senteret skal gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene.

- Når ferien er over står nye utfordringer for tur for beredskapssenteret.

- NB har igangsatt et effektueringsprosjekt hvor vi skal se nærmere på om vi er riktig sammensatt med tanke på det oppdraget vi er satt til å løse. Bildet utenfor gjerdet på Taraldrud har endret seg noe og da må vi evne å tilpasse oss det, forteller Rotseth.

- Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

Jeg slapper stort sett av når jeg ikke er på jobben, men sommeren åpner for både mer egentid og kvalitetstid med familie og venner.

- Hvor reiser du på ferie?

- I år skal fruen og jeg tilbringe 14 dager i fjellheimen og vandre litt, og er vi ekstra heldige vil barna (20 og 23 år) bli med på deler av turen.

- Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

- Det er viktig med friperioder for å klarne hodet, tenke på helt andre ting og lade batteriene. Noe av det som gjør jobben i politiet interessant er nettopp det at vi ikke helt vet hva som møter oss rundt neste sving, og nettopp derfor er det lurt å koble helt av en periode.

- Leser du mail fra jobben i ferien?

- Stort sett ikke. Jeg er heldig som har dyktige kollegaer rundt meg og som jeg har tillit til vil løse de utfordringene som måtte komme.

- Hva er dine sommerfavoritter?

- Blandingen mellom rolig dager ispedd fysisk aktivitet etter innfallsmetoden kombinert med nye opplevelser gir meg ekstra energi og glede.

- Hva er akseptabel badetemperatur for deg?

- Har nok blitt litt mer kresen med årene så skal jeg virkelig nyte et bad bør nok gradestokken vise 18 grader eller mer.

- Ferskvann eller saltvann?

- Avhenger av hva som er tilgjengelig der jeg er, men må jeg velge trives jeg best i saltvann.

Powered by Labrador CMS