POLITISOMMER

Per Erik Hagen liker å gå i fjellet, og har gode muligheter til det som GDE-leder i Lofoten og Vesterålen.

Forventer turistfattig sommer i Lofoten - men rigger bemanningen og beredskapen som normalt

Når GDE-leder for Lofoten og Vesterålen Per Erik Hagen logger av for sommeren, går turen til fjells, til fjords - eller til hytta. – Det er flinke folk på jobb som ivaretar mine oppgaver, sier han.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Per Erik Hagen

Politiinspektør Per Erik Hagen er GDE-leder for Lofoten og Vesterålen.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Minst mulig tenker jeg, det er vel det som er ferie for meg. Men i år er ferien mest arbeidsleir, kjøpte hytte forrige høst så nå går dagene mest til maling både inne og ute.

– Hvor reiser du på ferie?

– Det kommer an på hva vi gjør. Er en familie på 4 som stort sett reiser enten til et land i Middelhavet eller til Stordal hvor min kone er fra. Nå har vi som sagt kjøpt hytte og det vil nok bli tilbragt mye tid her fremover.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

– Nei ikke noe særskilt, men ferien gir familien mer tid sammen og det er veldig fint.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Man har godt av en lengre pause. Det er til tider veldig hektisk og ferie har alle godt av. I år har det vært en spesiell situasjon med koronapandemien. Ikke at vi har hatt sykdom blant oss, men situasjonen med mye hjemmekontor, mye videomøter, og så videre har krevd tilvenning. Men jeg må virkelig skryte av hvordan ansatte har håndtert dette, for en fleksibilitet og positivitet med at dette fikser vi. Og så må jeg nevne verneombud og tillitsvalgte som har vært gode sparringpartnere når vi har jobbet med ulike tiltak som skal iverksettes og gjennomføres. Det har vært helt strålende!

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Må innrømme at frem til sommeren i fjor så hadde alltid jeg brikken med, og logget på av og til for å ta unna mail og holde meg litt oppdatert. Det har jeg sluttet med, og det fungerer helt fint! Det er flinke folk på jobb som også ivaretar mine oppgaver, da trenger ikke jeg logge på. Men er selvfølgelig tilgjengelig hvis det skulle være noe, kan ikke gå helt av nett.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Gleder meg bestandig til ferie, men gleder meg bestandig til å komme tilbake på jobb igjen. Har en veldig givende men også utfordrende jobb, og det gleder jeg meg til å komme tilbake til. Vi er i prosess med nye lokaler for to av lokasjonene i Lofoten og Vesterålen, og nå håper jeg vi kommer et langt steg videre i løpet av høsten. I tillegg til at vi skal fortsette implementeringen av KUBA som fikk en ufrivillig pause på grunn av koronaen. Det er egentlig mye jeg gleder meg til å komme i gang med igjen etter ferien.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

TAKTFAST: Privat er Hagen trommeslager i et band.

– Liker å gå i fjellet eller være på havet og fiske, har hytte ved sjøen og således matfatet rett utenfor hyttedøra. Veldig glad i god mat enten det er kjøtt eller fisk, og med drikke som passer til. I forhold til musikk er jeg glad i det aller meste, spiller slagverk selv i et band men akkurat nå er det litt stillstand på grunn av koronaen. Fikk avlyst et par jobber i mai og juni så vi får se når vi kommer i gang igjen. Når jeg hører på musikk varierer det fra relativt tungt til 70- 80-talls, akkurat nå er TOOL en gjenganger. Fantastisk trommeslager så da får jeg fot som de sier. Litt tungt så det spilles mest når jeg er i mitt eget selskap!

– I år frarådes nordmenn å feriere i utlandet og alle skal på ferie i eget land. Merker politiet et ekstra innrykk av norske turister i Lofoten?

– Det er vesentlig færre turister i Lofoten enn det normalt ville vært, det skyldes aller mest at turismen fra utlandet stort sett er fraværende. Kan nok være flere nordmenn enn ellers men det er ikke noe som merkes.

– Hvordan har dere planlagt beredskapen for denne sommeren, som jo blir litt annerledes enn tidligere somre?

– Vi har planlagt og gjennomfører ferieavviklingen som tidligere. Har ikke endret noe ut fra hvordan vi har gjort det før og ivaretar de oppgavene vi skal.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS